Svenske backen tongivande när New Jersey vann

En mening som inte skrivs ofta, men i dag finns all anledning.

Oduya hade 1+1 när hans New Jersey slog Montreal med 5-2.

Johnny Oduya gratuleras av lagkamraterna efter nattens succé.

Den 27-årige svenskbacken är inne på sin tredje säsong för New Jersey Devils.

Han har mest utmärkt sig som en defensiv back, men då och då kommer enstaka mål och poäng från den forne Hammarby-, Djurgården- och Frölunda-spelaren.

I natt kom säsongens andra dubbel - mål och passningspoäng i samma match - vilket innebär att han nu har 18 poäng (fyra mål och 14 assist) totalt.

Gjorde matchavgörande 3-1

Oduyas fullträff, ett av fyra skott på mål för hans del, innebar matchavgörande 3-1 för Devils. Paul Martin levererade passningen och svenskens hårda slagskott från vänstra tekningscirkel överlistade Montreals målvakt Carey Price.

Oduya hade tidigare i perioden även passat fram till Travis Zajacs 2-0-mål. Till slut blev det 5-2 till hemmalaget efter att Patrik Elias satt sista pucken i tom bur.

Inte nog med att svensken hade 1+1 - han spelade också näst mest av samtliga Devils-spelare. Oduya var på isen i 25.24 minuter och överträffades bara av backkollegan Paul Martin (27.06).

För allt detta blev han vald till matchens störste stjärna. De övriga två utvalda var Zach Parise (också 1+1) och nämnde Paul Martin.