Krislaget Södertälje förnedrat av Luleå

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-01-24

Kvalserien allt närmare.

Södertäljes kräftgång fortsätter.

Förnedrat med 0–5 mot Luleå i kväll – och nu krävs det ett smärre under för att klubben ska undvika kvalspel.

– Vårt mål är fortfarande att bestiga varje streck i tabellen, säger tränaren Jim Brithén.

Brithén tog över Södertälje i mitten av december för att lyfta laget i tabellen.

Det har väl gått – sådär.

Med Brithén i båset har SSK inte tagit en enda trepoängare och hamnat allt längre ifrån konkurrenterna.

Brithén missnöjd

Matchen mot Luleå var i praktiken över efter en period. Då hade hemmalaget en 2–0-ledning, efter bland annat ett mål i numerärt underläge av Emil Lundberg.

Brithén förklarade för ppv att han vädrat sitt missnöje i pausen mellan första och andra perioden, men det räckte inte för att väcka SSK-spelarna.

Knappt fem minuter in i andra perioden hade Luleå gått fram till 4–0.

– Vi hade tänkt spela lika bra som mot Rögle senast, men Luleå gav oss inte chansen. De var för bra, helt enkelt, säger Brithén till TT.

Södertälje var märkligt bleka framåt och hade stora problem med försvarsspelet. Luleås Linus Omark gjorde lite som han ville i anfallszonen och fixade snyggt 1–0 efter att ha rundat SSK-kassen. 3–0-målet kom efter att han vispat upp pucken i nättaket.

Trendbrott för Luleå

– Vi var det klart bättre laget under 60 minuter, säger tränaren Roger Kyrö till ppv.

– Vi hade bättre driv och gick mot mål.

Segern innebar ett trendbrott för Luleå. Inför matchen hade man bara en seger på sju matcher.

– Visst hade man börjat snegla lite på tabellen, säger Luleås målvakt Mattias Modig.

Södertälje kan förmodligen dock sluta att snegla på tabellen. Laget är fast förankrat i botten och har nu nio raka matcher utan seger.