Atlanta-keepern bakom segern mot Florida – Rangers kvar på slutspelsplats

Hedberg såg nämligen till att Atlanta besegrade Florida med 3–1 i natt.

Och därmed innehar ”Henke” och New York Rangers fortfarande en slutspelsplats.

En nöjd Johan Hedberg i Atlanta efter segern mot Florida.

Dramat i Eastern Conference fortsätter. Florida hade i natt hemma i BankAtlantic Center chansen att ta sig upp på samma poäng som New York Rangers på den åttonde och sista slutspelsplatsen.

Det ”enda” som behövdes var en seger mot Atlanta – som i sin tur sedan länge varit utanför slutspelsdiskussionen.

Men formstarka Thrashers har visat att stoltheten är stark i laget.

I natt kom nämligen fjärde raka segern.

Johan Hedberg räddade 35 skott och blev vald till matchens andra stjärna strax efter tvåmålsskytten Rich Peverley som satte 1–0 och matchavgörande 2–1.

– Hela laget spelar riktigt bra framför mig och det ger mig verkligen självförtroende. Och ju fler matcher jag får spela, desto mer bekväm känner jag mig, sa Johan Hedberg till AP.

I och med förlusten är Florida alltså fortfarande nia – två poäng efter New York Rangers. Båda lagen har fyra matcher kvar att spela.

- Det var en frustrerande kväll. Ingeting såg ut att fungera och vi kände inte den där magin på bänken som vi känt tidigare. Orsaken till det vet jag inte. Men vi lever fortfarande och vi är två poäng utanför slutspel med mycket hockey kvar att spela, sa Floridas coach Peter DeBoer.

Kim Johnsson gjorde inga poäng, men efter ett fenomenalt försvarsjobb blev han vald till matchens första stjärna när Minnesota enkelt slog Calgary på hemmais med 4–0.

Johnsson spelade i 27.50 minuter – mest av alla hemmaspelare – och sköt två skott på mål. Men framför allt var det defensiva arbetet, som så ofta tidigare, fläckfritt.

Matchen avgjordes redan i den första perioden då Wild gick upp till en 3–0-ledning. Skadedrabbade Calgary orkade inte resa sig och Minnesotas målvakt Niklas Bäckström hade en relativt enkel resa till säsongens åttonde nolla – näst bäst av samtliga NHL-målvakter.

Minnesota har nu ordentligt häng på lagen ovanför slutspelsstrecket i Western Conference. Avståndet till åttan St. Louis är bara två poäng och till sjuan Anaheim tre poäng.

Buffalo knep sista chansen att nå slutspel genom 5–4-vinsten borta mot Washington.

Matchen avgjordes i sudden death då Jason Pominville i ett friläge satte den avgörande pucken.

– Vi behövde den här segern och vi hittade ett sätt att ta den, sa Pominville till AP.

Inga svenska poäng i matchen. Både Nicklas Bäckström och Michael Nylander förde relativt anonyma roller i Capitals.

I stället var det ryssarna som dominerade – samtliga hemmamål kom från östklubbor. Sergej Fedorov gjorde två mål, Alexander Ovetjkin och Alexander Semin varsitt.

Trots övertidsförlusten säkrade Washington segern i Southeast division för andra året i rad.

Efter fem raka förluster kom äntligen en seger för New Jersey Devils. Men det satt hårt inne innan bottenlaget Tampa Bay besegrades med 5–4 efter sudden death hemma i Prudential Center.

Johnny Oduya hade en assist till Jay Pandolfos 2–1-mål i den andra perioden och noterades för +2 i plus/minus-statistiken. Sämre gick det för Niclas Hävelid som hade -2.

Målvaken Martin Brodeur skulle ha en lugn kväll i båset var det tänkt, men fick hoppa in efter att Kevin Weekes knäskadats i inledningen av den andra perioden.

Chicago slog slutspelsjagande Nashville hemma med 3–1.

Samuel Påhlsson gjorde mål för andra matchen i rad när han med en otroligt snärtig backhand satte 1–0 redan 5.21 in i den första perioden.

Backen Niklas Hjalmarsson spelade i 14.31 minuter och hade +1 i plus/minus-statistiken.

Nashvilles Patric Hörnqvist hade två skott på mål under de drygt åtta minuter han var på isen.

Inga svenskar på isen när Philadelphia fick revansch för den snöpliga förlusten i Toronto i onsdags.

I natt blev det hela 8–5 i hemmamötet med Maple Leafs. Men det kunde varit mer om inte Flyers slappnat av efter att ha tagit ledningen med 6-0 i inledningen av den andra perioden.

Jeff Carter stod för karriärens första NHL-hattrick och blev vald till matchens bäste spelare.