Två nya mål av Hörnqvist

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2010-02-05

Nashvilles styrka finns i power play.

Och i kraftpaketet Patric Hörnqvist.

I natt satte svensken två nya pp-mål när Nashville slog Colorado med 5-3 (0­-1, 4-1, 1-1).

Störst uppmärksamhet de senaste veckorna har våra största OS-stjärnor fått: Sedinarna, Bäckström, Henke Lundqvist och på senare tid poängmaskinen Daniel Alfredsson.

Men bakom dem finns fler svenskar som gör succé i NHL.

22 mål

En av de som glänser mest är Nashvilles Patric Hörnqvist. Den förre djurgårdaren satte i natt två nya fullträffar och är nu uppe i totalt 22 mål denna säsong.

Båda målen kom i numerärt överläge och av hans 22 mål har åtta av dem kommit vid sådana tillfällen.

Men mot Avalanche var det inte många som uppfattade att det var svensken som var målskytt.

Hörnqvist kvittering till 1-1 efter drygt sex minuter av andra perioden och ledningsmålet till 4-2 med bara 41 sekunder kvar av samma period var i stort sett identiska.

Styrningar

Vid båda målen styrde 23-åringen in skott från Jason Arnott - något som publiken inte hängde med på.

– Jag rörde de två och jag är glad för laget eftersom vi fick med oss en enorm seger, sa Patric Hörnqvist till AP.

Hörnqvist hade också en assist till Jason Arnotts 3-2-mål däremellan.

Veterancentern Arnott, 35, noterades förutom målet för tre assist - två av dem alltså på skotten som Hörnqvist styrde in.

Men svenskens första mål korrigerades inte förrän senare och när 4-2-pucken hamnade i nät på Arnotts mörsare var det många som trodde att de bevittnat ett hattrick. Delar av publiken kastade traditionsenligt in sin kepsar på isen.

- Jag skrattade på bänken. Jag vet att han (Hörnqvist) styrde in dom så det fanns ingenting att göra åt det. Men det var bra att vår publik tände till. De har inte haft så mycket att jubla åt senaste tiden. Det är skönt att se att de fortfarande stöder och älskar oss, sa Jason Arnott.

Två svenska målskyttar även i St. Louis. Patrik Berglund och Alexander Steen gjorde Blues mål men hemmalaget föll ändå med 2-4 (1-2, 0-1, 1-1) mot topplaget San Jose Sharks.

Ännu en svensk målskytt hittar vi i Columbus som hemmaslog Dallas med 2-1 (1-0, 0-0, 1-1).

Backen Anton Strålman slog in 1-0-målet - säsongens femte fullträff - drygt 15 minuter in i första perioden assisterad av Fredrik Modin.

Blue Jackets målvakt Steve Mason räddade 22 skott och R.J Umberger satt 2-0 med dryga minuter kvar. Brad Richards tröstmålade till 2-1 med 37 sekunder kvar assisterad av Loui Eriksson.