OS-uttagne Fredrik Modin, Columbus, är skadad igen och medverkade inte i nattens match mot Calgary.

Tre svenska forwards skulle visa OS-form i natt.

Två gjorde det – Loui Eriksson för Dallas och Samuel Påhlsson för Columbus.

En kunde inte det – Fredrik Modin är åter skadad.

Loui Eriksson gjorde ett mål och assisterade fram till ytterligare ett när Dallas hemmaslog New York Islanders med 4–3.

Loui satte säsongens 18:e mål och kvitterade till 2–2 4.18 in i den andra perioden. Och med 3.13 kvar av perioden slog Brad Richards in 4–3 efter att Islanders målvakt Rick DiPietro (första matchen på över ett år) släppt en retur på Erikssons slagskott från vänsterkanten.

Det målet visade sig bli matchavgörande.

För trots intensiv press från Islanders sida blev det inga mål i den sista perioden. Närmast var John Tavares med ett stolpskott under slutminuten.

Dallas tajtade till defensiven i slutrundan efter att delvis spelat nonchalant i början.

– Vi gjorde grova misstag på deras mål, men spelade bättre försvarsspel i den tredje perioden. Det måste vi fortsätta med på bortaplan också. Spela likadant som vi gör i denna byggnad. Det är inte enkelt för oss att ta poäng just nu, sa Loui Eriksson till AP.

Columbus skrällde borta mot Calgary och vann med 3–2. Samuel Påhlsson spelade i 16.15 minuter, sköt ett skott på mål och visade upp en stabilt defensivt arbete.

Däremot missade Fredrik Modin, skrällen i den svenska OS-truppen, matchen. Enligt Columbus tränare Ken Hitchcock rör det sig om en skada på den nedre delen av kroppen.

Hårt skadebelastade Modin har bara spelat 14 matcher under säsonger och noterats för blygsamma ett mål och en assist.

Blue Jackets store hjälte i natt var Antoine Vermette som assisterade fram till lagets två första mål och själv satte avgörande 3-1-målet.