Pettersson räddade Frölunda från ny förlust

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-11-28

Djurgårdens Ridderwall spöke för Göteborgslaget

Stefan Ridderwalls storspel höll på att sänka Frölunda.

Men Fredrik Petterson räddade en poäng åt elitseriens största krislag.

– Nu kunde vi bryta trenden efter tre raka förluster. Även om det inte blev tre poäng, är jag nöjd med hur vi spelade, säger Frölundas tränare Ulf Dahlén till TT.

Hårt kritiserade Frölunda fick en mardrömsöppning i matchen mot Djurgården. Först gick backen Philip Larsen sönder (axeln) och tvingades lämna banan.

– Han hann bara spela två minuter innan han fick en ny smäll på axel. Jag vet inte hur det är med honom, säger Ulf Dahlén.

Sedan Djurgårdens Marcus Nilson iskallt 1–0 efter bara fyra minuters spel.

Men så kom vändningen.

Joel Lundqvist kvitterade i powerplay, efter att ha slagit in en retur från nära håll. Och endast 21 sekunder senare styrde Tomi Kallio in ledningsmålet.

Djurgården vände

Sedan bjöds Djurgården tillbaka in i matchen. Dif kom tre mot noll (!) och Michael Holmqvist sköt kvitteringen på egen retur.

Därefter fick Frölunda ett mål bortdömt. Spelare i målgården, menade domaren.

– Jag tycker inte att det några konstigheter. Jag tycker att det är mål, säger Fredrik Pettersson till ppv.

Kort därefter tog så Djurgården ledningen, när Marcus Krüger slog enkelt in returen till 3–2. Då återstod tre och en halv minut av andra perioden.

Pettersson sköt kvitteringen

Frölunda – som spelmässigt dominerade matchen – försökte sedan desperat få till en kvittering bakom en storspelande Stefan Ridderwall i Djurgårdskassen. Ridderwall motade 37 av 40 Frölunda-skott.

Fredrik Pettersson – som var sist på pucken vid det bortdömda målet – fixade till slut kvitteringen till 3–3.