Kyle Okposos fyrverkeri mot Pittsburgh gör att skrällen New York Islanders nu toppar den östra konferensen.

– En riktigt rolig kväll, säger han efter 6-3-segern.

Inför säsongen siades det om att Islanders årgång 2014/15 skulle lämna bottenträsket det tillhört de senaste åren. Att laget, tja, till och med skulle ha en realistisk chans att nå slutspel.

Nu har drygt halva säsongen spelats.

Facit? Islanders är bäst i öst och nästan hela NHL.

”En stor seger för laget”

I natt låg laget under med 2-3 efter två perioder hemma mot Pittsburgh efter att Sidney Crosby svarat för två mål och en assist.

Då replikerade Kyle Okposo - som redan gjort ett mål i den första perioden - och överglänste Penguins superstjärna.

2-3 blev 3-3.

3-3 blev 4-3.

4-3 blev 5-3.

Samtliga mål signerade den 26-årige amerikanen och hans första NHL-hattrick – och fyramålsmatch – var ett faktum.

– Kul. Mitt första hattrick i NHL och en stor seger för laget. Varje gång någon gjort hattrick tänker man att "vore kul att ha en sådan själv". Nu blev jag belönad och fick en riktigt rolig kväll, säger Okposo till Islanders hemsida.

Kedjekompisen John Tavares, som assisterade till tre av målen, gladdes med Okposo.

– Det var en speciell kväll för honom. På sättet han spelat och skapat chanser... det var bara en tidsfråga innan något skulle hända, säger Tavares enligt nhl.com.

Toppar östra

I och med segern passerade Islanders tidigare ettan Tampa Bay i toppen av den östra konferensen och är samtidigt tre poäng före Pittsburgh i Metropolitan division.

Slutspelskandidaten ser mer och mer ut som en Stanley Cup-kandidat...

Det var en stor svenskkväll i Kaliforninen när Anaheim besegrade New Jersey med 5–1.

Jakob Silvferberg noterades för två mål och backen Hampus Lindholm satte ett och noterades även för en assist. Även Rickard Rakell fick en assist för Anaheim.

Henrik Lundqvist räddade 36 skott och utsågs till matchens första stjärna när New York Rangers vann med 2-1 borta mot Columbus.

Rangers hade inför nattens match förlorat två raka med 0-3 (NY Islanders och Boston).

Marc Staal och Chris Kreider var lirarna som fixade de efterlängtade målen.

Vancouvers målvakt Ryan Miller höll nollan för andra gången på 48 timmar. Gårdagens 4-0 mot Philadelphia följdes upp av lika säkra 3-0 mot Carolina - båda på bortaplan.

Ingen av svenskarna i Canucks noterades för poäng.

Winnipeg fortsätter att överraska. I natt blev det 4-2 borta mot Chicago efter att Bryan Little och Joe Thorburn gjort 2-1 och 3-1 inom loppet av 28 sekunder i mitten av den tredje perioden.

Teuvo Teräväinen reducerade, karriärens första NHL-mål, men trots hårt tryck fick inte Blackhawks in en kvittering. 4-2 av Andrew Ladd kom i tom bur.