Asplöven topp tre efter vinst mot Malmö

Uppdaterad 2013-10-31 | Publicerad 2013-10-30

Kenttä: "Ni har ju fan inte lyssnat"

Asplöven har överraskat de flesta i årets hockeyallsvenska och efter en straffseger mot Malmö kliver laget upp på en tredje plats i tabellen.

– I dag kändes det jättebra, säger målvakten Joel Lassinantti.

Efter en mållös första period mellan Malmö och Asplöven satte det fart rejält i den andra perioden. Bortalaget kunde ta ledningen innan Malmö vände på tillställningen. Asplöven bet dock tillbaka och inför den sista perioden var ställningen 2-2.

Där pressade Malmö på bra mot slutet men Asplöven kunde tvinga fram en förlängning och straffar.

I straffläggningen var Joel Lassinantti i Asplövens mål omutlig.

"Europas bästa"

– I dag kändes det jättebra och det har det gjort några matcher nu för både mig och laget, säger Joel Lassinantti till Sportbladet.

En annan som var väldigt nöjd med Joel Lassinanttis insats var Asplövens Emil Bejmo.

– Är han inte världens bästa målis så är han då i alla fall Europas bästa. Han är så grym just nu, säger han till NSD.

Topp tre i tabellen

I och med segern kliver Asplöven förbi Malmö i tabellen och upp på en tredje plats. En överraskning för många då Asplöven inför säsongen tippats i botten.

Viasat: Säger ni hallå hockeysverige vi heter Asplöven och kommer från Haparanda nu?

– Det har vi sagt hela året men ni har ju fan inte lyssnat, säger tränaren Per Kenttä.