Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-12-09

Tappade 4-1-ledningen i slutperioden – och var sedan 0,1 sekund från att avgöra

Hade du lirat en slant på Philadelphia Flyers i natt?

Beklagar - värre oflyt är svårt att finna.

Flyers tappade först 4-1 i slutperioden och var sedan 0,1 sekunder från att avgöra i förlängningen.

Istället knep stod San Jose Sharks för säsongens vändning och vann till slut med 5-4 efter straffar.

Domarna ringer för att kontrollera om Flyers mål gjordes innan periodsignalen gått.

Ja, det var nog många bettare som räknade in slantarna efter att Scott Hartnell gjorde 4-1 för Philadelphia 06.15 in i den tredje perioden.

Ingenting talade för bortalaget Sharks vid det tillfället.

– Vi hade full kontroll på matchen. Vi dominerade varje del av den, som Flyers jätteback Chris Pronger sa till AP.

Men drygt fem minuter senare hade San Jose tystat den segerrusiga hemmapubliken.

På den tiden blev 1-4 till 4-4 sett med hajögon.

”En ganska bra comeback”

I tur och ordning satte Jason Demers, Lougan Couture och Joe Pavelski en puck bakom Philadelphias rookiemålvakt Sergei Bobrovsky.

– Vi sa: varför inte vi? Varför skulle vi inte kunna komma tillbaka någon gång? Och tre mål i denna byggnad, det är en ganska bra comeback, sa Sharks målvakt Antero Niittymäki efteråt.

Det blev också Niittymäki som blev matchhjälte i straffläggning. Han räddade samtliga Flyers försök och när San Jose lyckade överlista Bobrovsky två gånger gick extrapoängen till bortalaget.

”En stor grej för oss”

Men det var osannolikt nära att Flyers istället avgjort i sudden death.

Laget fick in en puck bakom Niittymäki som domaren signalerade för mål. Men videogranskningen visade att slutsignalen gått innan pucken rullade över mållinjen - med en marginal av 0,1 sekunder.

– Vi hittade en väg att vinna och den tog vi. Det är en stor grej för oss, sa San Joses coach Todd McLellan.

Med ett stort leende.

Även Canucks vände

Även Vancouver lyckades med en fin vändning i morse hemma i GM Place.

Underläge 2-4 mot Anaheim med åtta minuter kvar förvandlades till 5-4 efter straffläggning.

Och självklart hade bröderna Sedin ett finger med i spelet. Daniel reducerade till 3-4 efter 12.42 - målkungen 15 fullträff denna säsong.

Sedan var båda bröderna inne under slutminuten när Canucks med sex mot fem pressade in kvitteringen. Henrik Sedin fick en passningspoäng, men målet var helt och hållet Ryan Keslers som efter tre-fyra försök envist fortsatte att trycka in pucken mot målvakten Jonas Hiller och till slut lyckades valla in den via Hillers klubba.

Tiden: 19.38.

En händelserik förlängning slutade dock mållös och bara en spelare - Jeff Tambellini - lyckades sätta en straff.

Därmed klarade Vancouver för första gången denna säsong av att vända ett underläge efter två perioder till seger.

Backen Alexander Edler noterades också för en assist och högerforwarden Jonas Andersson var åter uppkallade till Canucks lag och fick några minuters speltid.