Djurgården såg ut att gå mot vinst.

Men med två minuter kvar att spela kvitterade LHC.

Hlavac fixade extrapoängen i förlängningen.

– Jag tror ändå att de är nöjda, säger Canal Plus expert Leif Boork.

I första perioden fick Mikael ”Musse” Håkansson en liten revansch efter en tung säsong. Efter att LHC etablerat tryck i power play kunde veteranen trycka in pucken mot sin gamla klubb.

– Det är kul att göra mål mot Djurgården också. Det var länge sedan man hängde en så det var extra roligt, säger ”Musse”.

Djurgården kvitterade i andra. Kristofer Ottosson skottpassade till Christian Eklund, som styrde upp pucken i Norrenas klubbhandskryss.

Mycket vackert.

Och i tredje tog Dif ledningen. Tim Eriksson snappade upp en retur på skott från blå och skyfflade in 1-2.

Norrena stod för snyggaste passningen

Matchens snyggaste pass tillskrivs LHC:s målvakt Norrena, som friställde Håkansson med en perfekt puck som landade på bladet. Men Håkansson fick inte till avslutet och Djurgården såg ut att gå mot segern.

Med två minuter kvar att spela kunde Andreas Molinder kvittera och tvinga fram en förlängning. Där skickades Dif-backen David Printz ut.

Strax efter bärgade LHC extrapoängen efter att Hlavac vinklat in vinstmålet.

– Jag tror ändå att Djurgården är nöjda med att få med sig en poäng från bortais, säger Leif Boork.