Lämnar isen rasande – fick inte spela mer

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-10-19

Nilson slog klubban i sargen på vägen ut mot omklädningsrummet

Djurgårdens stjärna Marcus Nilson sa vad han tyckte om det svensk–schweiziska domarteamet.

Då fick han tio minuter för misconduct och reagerade genom att slå klubban i sargen och kasta iväg den på väg ut mot omklädningsrummet.

Det stora problemet?

Genom att lämna isen diskvalificerade han sig själv från att få fortsätta matchen.

Djurgården hade hämtat sig från mardrömsstarten, reducerat till 2–3 och låg på för en kvittering i slutet av andra perioden när Jimmie Ölvestad åkte ut två minuter för holding.

Marcus Nilson var snabbt framme vid domarteamet Pehr Claesson/Karol Popovic för att vädja sitt missnöje.

Det slutade med att nyförvärvet snackade till sig tio minuter för misconduct.

Men i stället för att göra Ölvestad sällskap i utvisningsbåset lämnade han isen samtidigt som han slog klubban mot sargen på vägen ut.

Fick lämna rinken igen

Publiken visade tydligt sitt missnöje mot domarna som efter en längre överläggning kom fram till att inte ge Dif–stjärnan matchstraff för uppträdandet.

När den tredje perioden skulle börja var Nilson på plats i utvisningsbåset igen. Det var bara ett problem.

Genom att lämna rinken i slutet av andra perioden hade Nilson diskvalificerat sig själv från att fortsätta matchen.

I stället fick han på nytt lämna isen och bege sig in i omklädningsrummet.

I Marcus Nilsons frånvaro lyckades Djurgården vända och vinna matchen med 4-3.