Målvaktstavla bröt LHC:s segersvit

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-11-10

Frölunda vann välförtjänt: ”De får målet gratis”

Linköpings segersvit är bruten.

Frölunda vann tungviktsmatchen i Scandinavium efter en målvaktstavla av förre guldhjälten Fredrik Norrena.

– De får målet gratis, säger LHC:s Magnus Johansson.

För första gången på fyra matcher får Linköping lämna Göteborg som förlorare.

Efter tre raka bortasegrar i Scandinavium fick hemmalaget i kväll revansch.

Syndabock blev den förre Frölundamålvakten Fredrik Norrena som vid 1–0-ledning för LHC bjöd in göteborgarna i matchen.

Gav bort pucken

Finländaren skulle bara skyffla pucken ur egen zon, men väntade för länge och träffade i stället en framstörtande Per-Johan Axelssons klubba.

”Pebben” rundade kassen och serverade Joel Lundqvist som bombade in pucken i krysset.

– Där var det bara att blunda och skjuta. Jag såg att Per-Johan Axelsson kom bakom målet och visste att passet skulle komma, säger Lundqvist till TT.

Strax därefter small det igen när Tomi Kallio prickade in matchavgörande 2–1.

– De får första målet gratis och det gör att de får energi, säger en något kritisk Magnus Johansson till PPV.

”Säker seger”

Norrena, som vann SM-guld med Frölunda 2003, spelade upp sig i den tredje perioden och svarade för flera kvalificerade räddningar innan Mathis Olimb tryckte in slutresultatet 3–1 efter 53.96.

– Vi är hungriga och kunde gjort betydligt fler mål än vi gjorde. Det känns som en väldigt säker seger, säger Frölundatränaren Ulf Dahlén.

– Jag tycker vi gjorde en stabil hemmamatch och vann rättvist, fyller Lundqvist i.

För formstarka Linköping var det den första förlusten på fem matcher.

– Första perioden är bra, men i andra och tredje spelar vi ganska dåligt. Vi blir stillstående, säger Magnus Johansson.