Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-11-15

Vancouver krossade Colorado

Henrik Sedin gratuleras av lagkompisarna i Vancouver efter att ha fullbordat sitt hattrick.

Henrik Sedin har spelat 667 NHL-matcher.

I natt kom det första hattricket när Vancouver krossade Colorado borta med 8–2 (3–0, 1–0, 4–2).

– Det är lite sent efter så många matcher, men skönt, sa Henrik Sedin.

Henrik Sedin petar in ettan.

Det var den svenske centern som inledde Canucks succékväll genom att sätta de två första målen i den första perioden. Sedan, med endast sju minuter kvar av matchen, spädde han på bortalagets ledning till 6–2.

Här en resumé över de tre historiska målen:

1–0 efter bara 1.57. Henrik är framme på returen efter att Mason Raymond först skjutit och Ryan Keslers styrt pucken i stolpen. Sedin slår in den bara ett par decimeter från mållinjen.

2–0 efter 7.09. Mason Raymond jagar ned i kortsargen och flippar in pucken framför mål. Där dyker Henrik upp och efter en snabb fint lobbar (!) han in den med en backhand förbi en maktlös Craig Anderson i Colorado-målet.

6–2 efter 12.53 av den sista perioden. I power play passar Henrik upp till vänsterbacken Alexander Edler. Landsmannen returnerar pucken med en fantastisk genomskärare som ger Sedin öppet mål och med ett direktskott sitter den i nät.

”Skönt lyckas med ett hattrick”

Därmed var karriärens första NHL-hattrick ett faktum för den 29årige svensken – i den 667:e matchen.

– Det är alltid fint att lyckas med det. Det är lite sent efter så många matcher, men det är ändå skönt att lyckas med ett hattrick, sa Henrik Sedin till nhl.com.

Med nattens tre är Henrik uppe i totalt tolv fullträffar denna säsong - bäste svenske målskytt hittills.

Och detta har han gjort utan tvillingbrorsan Daniel Sedin – som missat 17 raka matcher på grund av sin fotskada.

– Han är en center och han levererar puckarna till yttrarna. Jag tror han anpassar sig bättre utan Daniel än vad Daniel hade gjort utan honom, analyserade målvakten Roberto Luongo efter nattens match.

Men Daniel förväntas göra comeback under kommande vecka. Förmodligen blir det i Canucks nästa match när just Colorado kommer på besök till GM Place på fredag.

– Detta var något att bygga på. Nu kan vi åka hem och träna i en vecka före nästa match. Det är alltid fint att få ett sån här match med sig. Det ger självförtroende när vi kommer hem igen, sa Henrik Sedin.