17 insläppta på tre matcher för Södertälje

Publicerad 2013-10-31

Sörensen: "Släpper in för enkla mål"

Södertälje förlorade torsdagens match mot Timrå och har nu släppt in 17 mål på sina tre senaste matcher.

Tränare Anders Sörensen är tydlig med vad laget kan ta med sig från torsdagens match.

– Noll.

Efter elva omgångar hade Södertälje skrapat ihop 13 poäng. Det var inte tillräckligt och lagets tränare Johan Strömwall fick sparken. Tränarbytet verkar dock inte gett någon större effekt och inför torsdagens match hade laget släppt in 11 mål på sina två senaste matcher.

Det blev ingen förbättring mot Timrå.

Målrik andra period

Den första perioden innehöll bara ett mål men i den andra perioden satte målfesten igång. Efter Timrås tredje mål fick målvakten Niklas Lundström sätta sig på bänken men hans ersättare fick det lika tungt han.

På åtta skott i den andra perioden satte Timrå fyra mål och inför den sista perioden var ställningen 5-0.

– Det trodde man inte efter vad man sett hittills i år. Vi sa att vi skulle jobba ner dem i andra perioden och vi får studspuckarna med oss, säger Timrås Emil Pettersson till S24.

"För enkla mål"

Den tredje perioden blev lugnare med ett varsitt mål från de båda lagen och Timrå kunde vinna matchen med 6-1.

Förlusten är Södertäljes tredje raka och laget har på de matcherna släppt in 17 mål.

– Vi släpper in alldeles för enkla mål, säger Södertäljes tränare Anders Sörensen till S24.

S24: Finns det något ni kan ta med er från den här matchen?

– Noll.

Matchen mellan Almtuna och Karlskoga slutade mållöst efter full tid. I förlängningen kunde sedan bortalaget Karlskoga avgöra genom Henrik Björklund.

Kvällens sista match i hockeyallsvenskan var den mellan Troja-Ljungby och Rögle. Troja hade länge ledningen men med åtta minuter kvar av matchen kunde Andreas Lilja kvittera.

Matchen fick avgöras på straffar och det var Rögle som tog hem extrapoängen.