Dagens namn: Elise, Lisa

Loui knäckte succérookien

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-02-01

Gjorde mål igen – fick motståndarnas målvakt utbytt: ”Det var pinsamt”

Loui Eriksson gjorde sitt 24:e mål i natt. (Bilden är från ett tidigare tillfälle).

I går höll Columbus målvakt Steve Mason nollan för sjunde gången.

I natt knäcktes han av en svensk skarpskytt i Dallas.

På knappt elva minuter gjorde Loui Eriksson 1+1 och fick Mason utbytt.

- Det var pinsamt, sa Columbus back Mark Methot.

Succérookien Steve Mason hade en tung kväll.

Svensken gjorde säsongens 24:e mål när han gav Dallas ledningen med 2-0 8.22 in i den första perioden.

Drygt två minuter senare, efter 10.43, assisterade Eriksson fram till Brian Sutherby som satte 3-0 inför en chockad hemmapublik (18 049 i Nationwide Arena).

Då fick Columbus 20-årige rookiemålvakt Steve Mason nog. Tre insläppta mål på åtta skott var för mycket och han ersattes av Wade Dubielewicz.

Samme Mason hade natten innan hållit nollan för sjunde gången denna säsong - bäst av alla NHL-målvakter - när Columbus slog Ottawa med 1-0.

- Detta var en total defensiv kollaps, det fanns inga överraskningar eller hemligheter där ute. Det var pinsamt, sa Columbus back Mark Methot till AP om lagets svaga inledning.

Visserligen kom Blue Jackets tillbaka - främst tack vare Kristian Huselius. Svensken reducerade till 3-1 i slutet av den första perioden och passade fram Fedor Tyutin till 3-2 i power play direkt i början av den andra.

Men sedan tog Dallas över igen och rann till slut iväg till klara 7-3. Därmed tog Stars fjärde raka segern och hoppet om en slutspelsplats förstärktes ytterligare.

- Känslan är fin. Det är kul och killarna spelar bra hockey, sa Dallas tvåmålsskytt James Neal.

Toppar svenskarnas målliga

Loui Erikssons 24 mål innebär att han toppar svenskarnas målliga i NHL - två före Vancouvers Daniel Sedin och Detroits Johan Franzén.

Columbus Fredrik Modin hamnade också i poängprotokollet när han assisterade fram till Jared Bolls 5-3 och Niklas Grossman gjorde likadant till Dallas avslutande 7-3-mål av Andrew Hutchinson.