Tungviktsmöte i natt: Chicago–Detroit.

Och mästarna i Blackhawks visade att de fortfarande är att räkna med.

4–1 efter att en före detta Detroit-spelare blivit hjälte.

Mötena mellan dessa två ”original six”-lag är oftast välspelade och underhållande.

Det var inget undantag i nattens drabbning. Matchen började i ett högt tempo och redan efter fem minuter spel hade pucken hittat nätmaskorna vid tre tillfällen.

Patrick Sharp och Bryan Bickell gav hemmalaget en 2–0-ledning vilket fick Detroits coach Mike Babcock att ta en timeout. 27 sekunder efter det reducerande Patrick Eaves till 1–2 efter att ha slagit in en retur på Jonathan Ericssons skott.

Men trots mängder av chanser för båda lagen blev det inga fler mål i den första perioden.

Lidas grundlurad

I den andra var det dags för Tomas Kopecky. Drygt elva minuter in i perioden fick tjecken fick en underbar passning från backen Brian Campbell som grundlurade Nicklas Lidström och övriga i Detroit-försvaret. Helt fri med målvakten Jimmy Howard gjorde Kopecky inget misstag.

Kopecky, som har ett förflutet i just Detroit, fick också äran att sätta 4–1 i tom bur i slutet av den tredje perioden.

Red Wings sköt totalt 30 skott i matchen. Tolv av dem kom från svenskklubbor där Henrik Zetterberg var värst med fem skott.