Lundqvist och Näslund hjältar för Rangers

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-11-29

Henrik Lundqvist.

Henrik Lundqvist och Markus Näslund blev nattens hjältar för New York Rangers.

Laget fixade en ny straffseger – säsongens femte – när Florida knäcktes med 4-3.

”Henke” släppte in den första straffen (Rostislav Olesz), men räddade de två övriga. När sedan Markus Näslund och Nikolaj Zherdev satte varsin straff var Rangers femte seger på sex ”shootouts” denna säsong klar.

På 17 straffar har den svenske målvakten bara släppt in två puckar - ett mycket imponerande facit.

Förutom straffräddningarna hade Lundqvist 38 stoppade skott i matchen och Markus Näslund noterades också för en assist till Zherdevs 1-0 mål knappt två minuter in i matchen.

Rangers tappade 2-0 och på slutet även 3-2 (18.27 in i tredje perioden) - något som grämde Henrik Lundqvist.

– I straffläggningen var jag fortfarande arg för att vi släppte in en tredje puck. När kvitteringen kommer så sent blir man lite upprörd, sa ”Henke” till AP.

Samuel Påhlsson blev vald till matchens näst bäste spelare när hans Anaheim vann med 1-0 hemma mot Chicago. Påhlsson spelade som vanligt ett stabilt defensivt centerspel under de 17.21 han var inne på isen.

Ducks målvakt Jonas Hiller blev, inte helt oväntat, vald till den bäste spelaren. Den schweiziske målvakten räddade 26 skott och höll nollan för andra gången under de två senaste veckorna (senast Los Angeles 16 november).

– Ibland måste man ha tur. De hade två eller tre lägen med öppet mål, sa Jonas Hiller.

Ryan Getzlaf gjorde matchens enda mål med ett backhandskott 15.12 in i den andra perioden.

Henrik Zetterberg hade 1+1, Mikael Samuelsson 0+2 och Johan Franzén 0+1 när Detroit vann med 5-3 hemma mot Columbus.

Men ingen av svenskarna var inblandad i avgörandet. Med exakt två minuter kvar av matchen satte Marian Hossa 4-3 för Detroit assisterad av Pavel Datsyuk. Sedan kom också 5-3 i tom bur av Kris Draper.

Men Henrik Zetterberg blev, efter tvåmålsskytten Hossa, vald till matchens andra stjärna.

I Columbus blev både Kristian Huselius och Christian Bäckman poänglösa.

Niclas Wallin var med och såg till att Carolina bröt Philadelphias sex matcher långa segerrad. Wallin spelade i 21.23 och hade ett skott på mål i 3-2-segern.

Matchen avgjordes av Sergej Samsonov som 3.53 in i sudden death satte 3-2-pucken.

– Varje match är som ett slag för oss. Vi har hamnat i underläge flera gånger den senaste tiden, sa Samsonov efter matchen.

Johan Hedberg räddade 22 skott, men hans Atlanta förlorade hemma mot Nashville med 4-3 efter sudden death.

Avgörande målet gjorde Ryan Suter när han snappade upp en dålig passning och kom fri med Hedberg. Suter satte pucken retfullt enkelt mellan svenskens benskydd.

– Det var ganska coolt. En sjunde Stanley Cup-final hade varit bättre, men det här får duga nu. Jag visste att målvakten skulle åka ut och jag siktade på det femte hålet, sa Nashville-forwarden till AP.

Tobias Enström hade mest speltid av Atlantas utespelare (24.49). Niclas Hävelid fick också stort förtroende från lagledningen.

En oerhört stark tredjeperiod gjorde att Minnesota vände 1-2 till 4-2 hemma mot Tampa Bay.

Wild-backen Kim Johnsson spelade i 24.23, men det var framför allt två finländare som stod bakom vändningen.

Mikko Koivu gjorde avgörande 3-2 6.10 in i den tredje perioden och målvakten Niklas Bäckström räddade 35 skott.

– Vi visade att vi kan kämpa oss tillbaka. Vår tredje period var verkligen stark, sa Minnesotas Owen Nolan som gjorde matchens första mål.

Buffalo vände 2-3 till 4-3 i den sista perioden i hemmamötet mot Pittsburgh.

Paul Gaustad satte sista pucken med drygt tre minuter kvar att spela. Henrik Tallinder spelade i 15.41 och hade plus ett i statistiken.

Sidney Crosby gjorde två mål för Penguins - båda gångerna assisterad av poängligaledaren Jevgenij Malkin (totalt 37 poäng).

Både Nicklas Bäckström och Michael Nylander noterades för en assist när Washington tog sjunde raka hemmasegern.

Montreal besegrades med 3-0 och målvakten José Theodore höll nollan för första gången sedan han anslöt till Capitals i somras. Totalt har det dock blivit 26 nollor i NHL-karriären för Theodore - de flesta i just Montreal som han representerade i tio säsonger.

New York Islanders hade 1-0 efter den första perioden mot Boston. Men sedan kom hemmalaget i gång - ordentligt.

Per-Johan Axelsson passade fram till Chuck Kobasews 1-1 i början av den andra perioden och Michael Ryder gav Boston ledningen med 2-1 innan perioden var slut.

I den tredje exploderade hemmalaget och gick vann till slut med 7-2 och tog därmed åttonde raka hemmasegern i TD Banknorth Garden.

– Vi satte ihop en bra show, sa högerforwarden Blake Wheeler som hade 1+1 i matchen.

San Jose fortsätter att imponera. I natt kom en förkrossande 6-2-seger borta mot Dallas.

Loui Eriksson kvitterade till 1-1 i mitten av den första perioden, men där tog det roliga slut för Stars. Efter två perioders spel stod det 5-1 till Sharks.

San Jose har nu 19 segrar på 22 matcher - den bästa start någonsin för klubben. Douglas Murray spelade i 16.54 utan misstag.