Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-12-30

Rangers åter en vinnande lag

Äntligen! Rangers är tillbaka i vinnarspåret igen efter derbyseger mot Islanders.

Efter tre raka förluster är New York Rangers trista svit bruten.

Markus Näslund gjorde ett mål och Henrik Lundqvist räddade 20 skott när Rangers slog Islanders med 5-4 i nattens heta derby.

Det var ett svängigt derby som de 18,200 i Madison Square Garden fick uppleva - framför allt i den tredje perioden.

Islanders ledde inför de sista 20 minuterna med 2-1, trots att Rangers hade haft ett spelmässigt stort övertag och ledde skottstatistiken efter två perioder med klara 25-15.

I den tredje fick hemmalaget än mer fart under skridskorna - och till slut utdelning.

Efter 40 sekunders spel svarade Ryan Callaghan för en hård, men ren, tackling mot Islanders Trent Hunter som skadades och tvingades lämna isen.

- När en spelare bli skadad tar det bort lite av lagets energi, sa Islanders målvakt Joey MacDonald.

Exakt vad som hände.

Bara nio sekunder efter Hunters skada satte Petr Prucha 2-2 och ytterligare 79 sekunder senare gjorde Michal Rozsival 3-2 till Rangers.

Visserligen tilläts Islanders kvitterade ganska omgående, men sedan slog hemmalagets bäste målskytt till - för 14:e gången denna vinter.

Markus Näslunds 4-3 kom efter 7.12 när hans dragskott hittade in bakom Joey MacDonald.

Till slut 5-4 efter att Henrik Lundqvist tvingats släppa in ytterligare ett mål med bara 19 sekunder kvar av matchen.

Segern var välkommen för Rangers som innan nattens match hade tre raka förluster (San Jose, Washington och New Jersey).

- Insatsen från alla var det jag önskade, men vi måste översätta det till att vara ett smart lag också. Det finns fortfarande två ändar i en hockeyrink. De gjorde fyra mål, det är jag inte glad över, sa Rangers coach Tom Renney till AP.

San Jose tog säsongens 28:e seger på 36 matcher när Dallas besegrades med 3-1 på bortais. Men det var hemmalaget Stars som hade skapade mest i matchen och vann skotten med klara 29-19.

Loui Eriksson hade tre och Niklas Grossman två av dem, men Sharks målvakt Jevgenij Nabokov var på strålande spelhumör och räddade svenskduons försök.

San Joses Douglas Murray hade ett felfritt backspel under de drygt 16 minuter han var på isen.

Joel Lundqvist (axelskadad) var inte med i Dallas uppställning, men förväntas snart vara redo för spel igen.

Calgary var snäppet vassare i hemmamatchen mot Minnesota. Eric Nystrom gjorde avgörande 2-1 knappt nio minuter in i den tredje perioden - vilket också blev slutresultatet.

Wild-backen Kim Johnsson spelade inte. Han lämnade laget strax innan match för att flyga hem till familjen.

- Det är befogat och det är personligt, och han ska bara försöka lösa något, säger klubbdirektören Doug Risebrough till Pioneer Press.

Montreal slog Florida borta med 5-2. Maxim Lapierre gjorde 3-2 i slutet av den andra perioden och spädde på med 4-2 och 5-2 (i tom bur) i den tredje.

Det var Lapierres första NHL-hattrick och den 23-årige defensive centern var förstås överlycklig efteråt.

- Det finns kvällar när du är ensam med målvakten och ingenting går in och andra kvällar är det som om pucken hela tiden hittar din klubba vid rätt tillfälle. Det var vad som hände i kväll, sa Maxim Lapierre.

Segern var Montreals 3000:e i NHL-historien - klart bäst av samtliga klubbar. Tvåan Boston har 2694 segrar genom åren.

Colorado tog en enkel seger hemma i Pepsi Center mot ett svagt Nashville.

Matchen slutade 5-1 efter att vänsterforwarden Cody McLeod för första gången i sin NHL-karriär gjort två mål - båda i den första perioden.

Fredrik Modin hade en passningspoäng till matchens första mål när Columbus vann borta mot Los Angeles Kings med 2-0.

1-0 kom 18.36 in i den andra perioden. Modin och Rick Nash serverade backen Kris Russells till hans andra mål för säsongen.

Trots en hel del chanser för Kings i den sista perioden lyckades bortalaget hålla undan - mycket tack vare 20-årige målvakten Steve Mason.

Columbus-keepern räddade 24 skott och höll nollan för andra matchen i rad (senast 3-0 mot Philadelphia) och fjärde gången denna säsong.

Rick Nash satte 2-0 i tom bur när Los Angeles tagit ut målvakten Jonathan Quick.

Kristian Huselius hade två skott och Christian Bäckman ett skott på mål för Columbus som nu är uppe i 16 segrar på 36 matcher denna säsong.