Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-01-30

...men trots stabilt spel mellan stolparna föll Trashers på mållinjen

Atlanta skulle inkassera två enkla poäng hemma mot New York Islanders, var det tänkt.

Efter 13.17 minuter av den första perioden stod det 4-0 - till Islanders!

Då plockades målvakten Kari Lehtonen bort från isen och ersattes av Johan Hedberg.

Svensken spelade stabilt, 17 räddningar på 18 skott, och gav Atlanta chansen att komma tillbaka i matchen.

Anders Hedberg.

Resultatet höll sig även över den andra perioden men i den tredje fick Atlanta fart under rören (skotten 15-3) och utdelning på chanserna.

0-4 blev till 3-4 och hemmapubliken väntade på kvitteringen. Då slog Islanders Kyle Okposo till igen. Med sitt andra mål för kvällen gjorde han 3-5 och punkterade matchen.

Atlanta reducerade en gång till med 51 sekunder kvar att spela. Tobias Enström spelade fram Ilja Kovaltjuk, men 4-5 blev också slutresultatet.

- Bara för att vi hade en bra tredje period betyder det ingenting. Vi fick inga poäng med oss. Du skjuter dig själv i foten när du ger dem 4-0. Det var en dålig insats från hela laget, sa Atlantas center Rich Peverley till AP.

Enström spelade i 24.39 och hade ett skott på mål. Niclas Hävelids istid blev 18.00 och även han hade ett skott på mål.

Loui Eriksson gjorde säsongen 23:e mål när hans Dallas vann svenskmötet mot Detroit med 4-2 - på bortais. Erikssons fullträff kom i power play och innebar 4-0 två minuter in i den andra perioden.

För övrigt så kom även 1-0 och 2-0 i power play. Med tanke på att Dallas inför matchen låg på plats 30 av 32 lag när det gäller effektivitet i numerärt överläge på bortaplan, så var resultatet minst sagt imponerande.

Och trots två reduceringsmål från Detroits sida (Marian Hossa och Andreas Lilja) var Dallas-segern inte hotad.

Henrik Zetterberg saknades på grund av ryggproblem, men hoppas vara tillbaka redan på lördag då Detroit möter Washington.

Niklas Kronwall hade en assistpoäng till Liljas 2-4-mål.

Med två sena mål lyckades Ottawa ta en seger på bortais när St. Louis slogs med 3-1. Peter Regin (danskens första NHL-mål) gjorde 2-1 18.09 in i den tredje perioden och Mike Fisher spädde på med en puck i tom bur dryga minuten senare.

- Det är något jag drömt om sedan jag var ett barn. En dröm har blivit verklighet, sa Peter Regin.

Daniel Alfredsson hade en assist till Ottawas 1-0 (också av Mike Fisher) i den första perioden.

St. Louis svenska anfallsduo Patrik Berglund och Alexander Steen lyckades bara få iväg ett skott på mål (Berglund i den tredje perioden).

Det var svängigt i Boston i natt.

Efter två perioder ledde bortalaget New Jersey Devils med 2-0, men 13.30 in i den sista perioden hade hemmalaget Bruins vänt med tre snabba mål.

På slutet lyckades Patrik Elias kvittera till 3-3 (andraassist från Johnny Oduya) och i förlängningen avgjorde Jamie Langenbrunner för New Jersey.

Slutresultatet alltså 3-4 (0-1, 0-1, 3-2, 0-1) och Devils gick nu upp på andra plats i Eastern Conference - elva poäng efter just Boston.

Johnny Oduya spelade i 21.05 minuter och hade förutom assisten även tre skott på mål.

Bostons Per-Johan Axelsson fick 14.05 minuter på isen och sköt ett skott på mål.

Carolina vann en tajt match hemma mot Tampa Bay. Avgörande kom med endast 1.36 kvar på matchklockan. Hjälte blev Eric Staal som satte 3-2-pucken.

Inga svenskar på isen eftersom Carolina-backen Niclas Wallin rapporterats ha en skada i foten.

Florida är hett just nu. I natt kom sjätte segern på de nio senaste matcherna.

Panthers hemmaslog Montreal med klara 5-1 sedan Cory Stillman bland annat svarat för tre målgivande passningar och Tomas Vokoun räddat 35 skott.

Toronto tog en efterlängtad seger (fyra raka förluster) och vann en målrik tillställning borta mot Colorado med 7-4. Matchens lirare blev Dominic Moore som hade 2+1 för sitt Maple Leafs.

Varken Anton Stålman (nedskickad till AHL) eller Jonas Frögren spelade för Toronto. Inte heller Daniel Tjärnqvist var ombytt i Colorado.

Jevgenij Nabokov hölll nollan för andra matchen i rad - och för 44:e gången (!) under sin NHL-karriär.

Den ryske målvakten räddade 24 skott när Sharks vann hemma mot Phoenix med 2-0.

Målen kom från Christian Ehrhoff och Marcel Goc (i tom bur) klubbor. I Phoenix kasse stod Ilja Bryzgalov medan Mikael Tellqvist - som så ofta tidigare - fick stå i båset och se de två målvakterna glänsa.

Två svenskar på isen: Joakim Lindström i Phoenix som hade tre skott mot Nabokov och Sharks back Douglas Murray som sköt två skott på mål.

Los Angeles vann hemma mot Chicago med 5-2. Inga svenskar på isen.

24-årige forwarden Dustin Brown matchens bäste spelare med två mål och en assist för Kings.