Det ser ännu tyngre ut för svenskarna i Vancouver.

I natt kom en ny hemmaförlust - 3-5 mot Nashville.

Och Mats Sundin blev utan poäng igen.

Har mycket att fundera på...

Vancouver har förlorat sju raka matcher och bara tagit en enda seger sedan Mats Sundin anlände till laget den 7 januari.

Den miserabla formen innebär att Canucks nu ramlat under slutspelsstrecket i Western Conference.

Nashville dominerade

I nattens match dominerade Nashville från start och sköt skott på skott mot hemmamålvakten Roberto Luongo, men endast en puck hittade in i mål i den första perioden.

I den andra blev det maximal utdelning - för Vancouver.

0-1 blev till 3-1 innan sju minuter hade spelats av perioden, knappast rättvist i det läget.

Svenskarna lottlösa

Men Nashville tilläts både reducera och kvittera i slutet av perioden och direkt i inledningen av den tredje kom matchavgörande 4-3 genom J.P Dumont. Sedan punkterade David Legwand matchen med sitt 5-3-mål i tom bur med knappa minuten kvar att spela.

I den tredje perioden sköt Mats Sundin tre skott på mål utan att lyckas överlista Nashville finländske rookiemålvakt Pekka Rinne som också valdes till matchens bäste spelare.

Daniel Sedin hade fyra skott på mål och Mattias Öhlund två - med samma dystra resultat som Sundin.

Enda svenskpoängen kom istället av Henrik Sedin som assisterade fram till Sami Salos 2-1-mål i power play.

Det såg ljust ut för Henrik Lundqvist och New York Rangers efter två perioder borta mot Pittsburgh Penguins.

Ställningen var 1-1 och “Henke” hade räddat 16 skott och bara släppt in Petr Sykoras backhandskott i den första perioden.

Då kom raset - ett jätteras.

Pittsburgh tilläts göra fem mål i den sista perioden och vinna med 6-2.

- Jag spelade hemskt, det var vad som hände. Jag kan inte förklara det. Som ett lag spelade vi bra de två första perioderna och jag spelande ganska bra. Jag gjorde ett misstag på det andra målet och sedan fick de ett till i power play. Jag tappade mitt spel i den tredje perioden, totalt, och det är definitivt inte bra. Jag är upprörd på mig själv just nu, sa Henrik Lundqvist till AP.

Både Petr Sykora och Kris Letang blev tvåmålsskyttar i Penguins. Superstjärnan Sidney Crosby gjorde ett mål och assisterade till tre.

Markus Näslund fick med sig en passningspoäng till Marc Staals 4-2-mål i den tredje perioden.

- De fick ett tursamt mål (2-1) och det vände på matchen. Fram till dess tycker jag vi spelade riktigt bra, sa Näslund som hade totalt fyra skott på mål.

Fredrik Sjöström sköt ett skott på mål under de 9.23 han fick spela.

Samuel Påhlsson hade tre av Anaheims totala 38 skott på mål. Men trots att Ducks vann den statistiken klart (38-27) var det Chicago som vann matchen i Anaheims hemmaarena med 3-2.

Det var endast andra gången - på tio försök - som Blackhawks lyckades vinna i Honda Center.

Michael Cammalleri var spelaren bakom Calgarys 5-2-triumf hemma mot Buffalo.

Den 26-årige vänsterforwarden gjorde 1-0, 4-2 och avslutande 5-2 - Cammalleris andra hattrick denna säsong. Totalt har det nu blivit 25 mål - till och med bättre än kaptenen Jarome Iginla (20 mål).

Calgarys målvakt Miikka Kiprusoff räddade 25 skott och noterades även för en assist till Cammalleris 4-2-mål i power play.

Backen Henrik Tallinder är borta från Buffalo på grund av en axelskada.