Näslunds lobbpass räddade Modo

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-12-05

Färjestad tappade tvåmålsledning mot Modo

Utan Peter Forsberg är Modo inget vinnarlag.

Bara Markus Näslunds geniala lobbpassning räddade Modo från en förlust mot Färjestad.

Modo var ordentligt illa ute mot Färjestad. Trots att Tomas Mojzis gav hemmalaget ledningen, tappade man till 1–2 efter en riktig svag andraperiod.

Färjestads Marcus Paulsson ökade på till 3–1 i början av sista perioden och då var det inte mycket som talade för Modo.

Näslund lobbpassade

Men Per-Åge Skröder skyfflade in 2–3 i powerplay och i den elfte minuten var det dags för matchens lilla delikatess. I spel i numerärt underläge fick Markus Näslund tag på pucken i egen zon och lobbpassade fram en fristående Per Svartvadet.

Fri med Robin Rahm gjorde Svartvadet inget misstag och sköt 3–3.

– Med tanke på att vi låg under med 3–1 får vi väl vara nöjda, säger Modos Per-Åge Skröder till ppv.

Modo kom till spel utan Peter Forsberg, som inte är frisk från sin revbensskada. I de två senaste matcherna utan Foppa, har Modo fått nöja sig med två oavgjorda resultat.

Klättringen uppåt i tabellen har alltså stannat av en aning.