Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-11-09

Rangers föll trots att svenskstjärnan gjorde ny stormatch

Henrik Lundqvist fick en hel del att stå i mot Washington – och gjorde det bra.

Henrik Lundqvist räddade 25 skott och blev vald till matchens andra stjärna.

Men det räckte inte för att NY Rangers skulle knipa någon poäng i bortamötet med Washington, som vann med 3-1.

Bättre ändå - och matchens största stjärna - var Capitals keeper Brent Johnson. Han räddade 28 skott inkluderat en straff från Rangers kapten Chris Drury i mitten av den tredje perioden då Washington hade en 2-1-ledning.

- Jag ser pucken riktigt bra nu, sa Johnson som förklaring till succén som innebär att han räddat 102 av 107 skott sedan han fått chansen som startande målvakt.

Capitals poängkung Alexander Semin (tvåa totalt i NHL) noterades åter får två poäng när han…

…assisterade (tillsammans med Nicklas Bäckström) till Brooks Laich 1-0-mål i power play.

…satte avslutade 3-1 med sex sekunder kvar. Då hade ”Henke” Lundqvist lämnat kassen för en extra utespelare.

Däremot blev Alexander Ovechkin återigen mållös. Det var nionde matchen i rad - ett mindre smickrande rekord för den ryske stjärnan.

De sex svenskarna i Detroit tog en meriterad segern när New Jersey slogs hemma i Joe Louis Arena med 3-1.

Men av de blågula spelarna var det endast Andreas Lilja som noterades för poäng när han assisterade till Kirk Maltbys avslutande 3-1.

Johnny Oduya hade en passningspoäng till Devils enda mål som betydde 1-1 i början av den andra perioden.

Detroits slovak Marian Hossa blev vald till matchens lirare efter att ha gjort hemmalagets två första mål. Mästarlaget hade inför nattens match fått en fem dagar lång vila - vilket märktes i början.

– De första bytena var lite rostiga, men sedan fick vi fart på benen, sa Marian Hossa.

Johan Franzén saknades för femte matchen i rad på grund av hans knäskada.

Daniel Sedin gjorde avslutande 2-0 och tvillingbrorsan Henrik assisterade till båda målen när Vancouver vann hemma mot Minnesota med just 2-0.

Daniel Sedins handledsskott i mitten av den tredje perioden sänkte definitivt formstarka Wild vars målvakt Niklas Bäckström tills i natt aldrig varit med om att förlora mot Canucks under ordinarie tid. Sedin kom fri med Bäckström och satte enkelt pucken förbi finländaren.

Bäckströms kollega Roberto Luongo räddade 29 skott och höll nollan för femte gången denna säsong - bäst av alla målvakter i NHL. Han har nu 201 minuter och 8 sekunder utan ett insläppt mål.

Erik Ersberg höll nollan i två perioden för sitt Los Angeles King och hemmalaget hade då en klar 3-0-ledning.

Men St. Louis gav inte upp utan kom upp till 4-3 genom bland annat ett mål av Patrik Berglund (hans fjärde för säsongen). Blues tog ut målvakten Manny Legace med dryga minuten kvar och satsade på en kvittering. Dustin Brown satte då slutresultatet 5-3 i tom kasse.

Loui Eriksson gjorde Dallas enda mål när Stars föll borta mot NHL:s bästa lag San Jose.

Erikssons 1-1 3.41 in i den tredje perioden såg ut att räcka för minst en poäng, men Patrick Marleau avgjorde för Sharks med endast 28,3 sekunder kvar av matchen.

Detta var San Joses nionde raka hemmaseger och den 13:e på de inledande 15 matcherna denna säsong. Imponerande, minst sagt.

Per-Johan Axelsson spelade i drygt 17 minuter och Boston tog säsongens åttonde seger när Buffalo knäcktes med 3-1. Därmed är de båda ”B-lagen” i delad serieledning (19 poäng) i Northeast Division - en poäng före Montreal.

Columbus-duon Christian Bäckman och Fredrik Modin får tacka rookiemålvakten Steve Mason för ännu en seger. Mason räddade 22 skott när Blue Jackets vann hemma mot Calgary med 3-1 - den tredje raka viktorian med Mason mellan stolparna. Och samtliga segrar har kommit mot kanadensiska lag: Edmonton, Montreal och nu Calgary.

Columbus tredje svensk, Kristian Huselius, kunde inte spela mot sitt forna lag efter att ha träffats av en puck i foten i fredagens match mot Montreal.

Pittsburgh slog NY Islanders hemma med 4-3 efter straffar. Jevgenij Malkin noterades för en assist och behåller ledningen i poängligan på 22 (4+18) poäng.

Unga, fräscha Toronto tog säsongens sjätte seger i prestigemötet med Montreal hemma i Air Canada Centre. Slutresultatet blev 6-3 efter att finländaren Niklas Hagman gjort två av målen.

Alexander Steen spelade i knappt 18 minuter men noterades inte för några poäng. Både Jonas Frögren och Anton Strålman var bänkade.

Mikael Tellqvist agerade dörröppnare och fick se förstemålvakten Ilya Bryzgalov imponera (26 räddningar) när Phoenix slog Florida med klara 4-1.

Den förre Panthers.kaptenen Olli Jokinen gjorde 1+1 mot sina forna lagkamrater och blev vald till matchens bäste spelare.

Patrik Hörnqvists Nashville blev nollat borta mot Colorado. Matchens enda mål gjordes av veteranen Darcy Tucker och Avalanches målvakt Peter Budaj räddade 26 skott.