Trots Chris Abbots drömöppning blev det aldrig något snack.

HV körde över serieledaren på hemmaplan.

4-1 blev slutresultatet.

– Jag tycker vi gör en kanonmatch, säger Martin Thörnberg.

Luleeå blixtöppnade. Det dröjde bara 32 sekunder innan Chris Abbott drämde upp pucken i nättaket. Men HV kämpade sig in i matchen och elva minuter in kunde Daniel Grillfors stänka in kvitteringen efter fint spel.

Teemu Laine gav sedan HV lednigen i power play när han rakade in en retur. Och HV hade bra fart på spelet i Power Play.

Puistola utökade

I andra perioden utökade Pasi Puistola till 3-1 i numerärt överläge.

Tredje perioden hade fallit i tempo då Kamil Piros åkte med pucken över hela isen. När han kom in i Luleås zon, helt ensam, såg han nästan lite vilsen. ut. Så i brist på annat klippte han till med ett slagskott som placerade pucken strax under ribban. 4-1.

Det blev också slutresultatet.

– Jag tycker vi gör en kanonmatch, säger Martin Thörnberg till Canal Plus.

Petade stjärnan Fredrik Bremberg lär få svårt att övertyga om att han ska spela i nästa match. Luleå behåller serieledningen trots förlusten.