Sen kvittering av Bäckström – sen föll Washington

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-05-07

Nicklas Bäckström kvitterade sent och fixade en sudden death.

Men det hjälpte inte - Washington föll i match tre mot Pittsburgh.

3-2 (0-1, 1-0, 1-1, 1-0) till slut efter att backen Kris Letang - mycket rättvist - avgjort.

- En underbar känsla. Mitt viktigaste mål någonsin, sa matchhjälten Letang.

Alexander Ovetjkin kastar sig över Nicklas Bäckström efter 2–2-målet.

Inför matchen hade Washington 2-0 efter dubbla segrar på hemmais. Men när matchserien vände till Pittsburgh var det hemmalaget som dominerade - och det rejält.

Visserligen gav Alexander Ovetjkin Capitals ledningen redan efter en dryg minut av den första perioden. Efter en konstig sargstuds satte ryssen sitt åttonde mål i slutspelet och tystade den fullsatta Mellon Arena.

Men bara för ett ögonblick. För ju längre matchen pågick desto mer tog Pittsburgh över.

Skotten: 15–4

Skotten i den andra perioden var förkrossande 15-4 och kvitteringen halvvägs in i perioden genom Ruslan Fedotenko var minst sagt välmotiverad.

Och när landsmannen Jevgenij Malkin gjorde 2-1 med knappt fem minuter kvar av den tredje perioden trodde de flesta att matchen var avgjord.

Men Washington fick ett läge att kvittera när Pascal Dupois efter 17.32 åkte ut två minuter för interference.

38 sekunder senare satte Nicklas Bäckström 2-2 och gav Washington nytt hopp. ”Bäckis” var positionerad bakom den förlängda mållinjen när han gjorde säsongens första slutspelsmål via målvakten Marc-Andre Fleurys rygg.

I sudden death hade Alexander Ovetjkin ett par farliga skott, men rättvisa skippades när backen Kris Letang med ett skott från blålinjen - via en Capitalsback - satte pucken högt bakom utmärkte målvakten Simeon Varlamov.

”Pucken kom perfekt”

- Pucken kom perfekt till mig direkt efter tekningen. Jag försökte bara få den på mål och det var en härlig känsla att se den styras in i mål. Mitt viktigaste mål i karriären, sa den 22-årige kanadensaren om sitt segermål.

Simeon Varlamov räddade totalt 39 skott och såg stundtals omänsklig ut i sitt agerande, men inte ens det räckte i natt.

- Efter en sådan målvaktsinsats måste laget lyckas vinna… eftersom det inte sker varje dag direkt, sa Washingtons coach Bruce Boudreau.

Fjärde matchen - också den i Pittsburgh - spelas natten mot lördag svensk tid.