Karlsson: ”Har plats i vårt största lopp”
Uppdaterad 2016-05-16 | Publicerad 2016-04-28
Mitt under Olympiatravsveckan stiger Elitloppsfebern.
Timoko och Delicious U.S. har varit klara.
Till startfältet räknar jag nu också Nuncio och Food Money.
Nuncio är en superhäst, om det nu funnits några tvivel sedan något år tillbaka så står det helt klart efter årets tre starter och 1.09,9 på Solvalla.
Travprofilen Marcus Lindgren kanske sammanfattade det allra bäst på twitter: "NUNCIO – en sån rackarns KING! Jag tror aldrig att jag har skådat ett sådant "råämne" under mina 30 år i branschen. Känns som 50 m sparat ...".
Då har vi ändå sett hästar som Bold Eagle, Ready Cash, Maharajah, Varenne, Victory Tilly ...
Precis som hans franske jämlike Bold Eagle kan Nuncio se lite oinspirerad ut innan loppen och inte vara helt problemfri när han har en ovana att bryta ut på upploppet.
Nuncio ska göra en start till på Solvalla innan Elitloppet, allra senast då kommer "Stefan "Tarzan" Melanders femåring att vara klar för loppet den sista söndagen i maj.
”Får köra sitt andra raka Elitlopp”
Amatörtränade Food Money har alltså lyckats utmana Nuncio två gånger om över upploppet.
Det ska räcka för en Elitloppsplats, och sådana här sagohästar har sin plats i vårt största lopp.
Kusken Jennifer Tillman var den första kvinnan som körde Elitloppet på 19 år när hon satte färg på tillställningen med Royal Fighter förra året.
Nu kommer hon att få köra sitt andra raka Elitloppet.
Thomas Jezek köpte Food Money på Blocket och den åttaårige valacken blir Lindesbergs första Elitloppshäst någonsin.
Lägg därtill att Örebro-tränaren Åke Lindblom har högaktuelle Sauveur, en länge färglös travregion har börjat leva upp igen.
Nu ser vi fram emot Olympiatravet på lördag, titelförsvararen Magic Tonights första start i Sverige sedan segern i Elitloppet i Örebro nästa lördag, uttagningsloppet på Meadowlands i New Jersey nästa söndag ...
Gemensamt för Nuncio och Food Money är att båda har Andover Hall som pappa och Lindy Lane som morfar.
Elitloppet kommer som alltid att bli något alldeles extra.