Uppdaterad 2012-05-14 | Publicerad 2012-05-12

Han fick V75-platsen efter en regeländring i sista stund.

Under lördagen van Bo Rydgrens stjärnhäst Flex Svensk Travsports Guldtäcke – och tjänade 150 000 kronor.

– Helt underbart, jublade Rydgren i vinnarcirkeln efter loppet.

Bollnäshästen Flex vann under fjolåret fyra lopp vilket gjorde honom till banans näst segerrikaste häst bland kallbloden. Trots det var han under lördagen med i finalen av Svensk Travsports Guldtäcke där enbart den segerrikaste från varje bana får delta.

Anledningen: En mycket uppmärksammad regeländring i sista stund.

ST, med sportchef Per Wetterholm i spetsen, tog ett hastigt beslut att montésegrar inte ska räknas i Svensk Travsports Guldtäcke. Det gjorde att hästen Ivarsqvick, som tog fem segrar under fjolåret, miste sin plats då han tog samtliga segrar i monté.

Travbanechefen: Han har framtiden för sig

Platsen gick då istället till Flex, som delägs av Dalatravets travbanechef Bo Rydren, som vann finalen på Dannero. Hästen svarade för en svettig långspurt – och sprang in 150 000 kronor tillsammans med kusken Jan-Olov Åberg. Efter loppet jublade kusken och tränaren högt tillsammans.

– Han var jättefin, i dag höll han sig på mattan. Han är tung, så det är gränsfall att man orkar hålla honom. Han hade så bra fart så det var bara att köra och inte stanna upp i ryggar. Nu har det lossnat, sa Jan-Olov Åberg.

– Helt underbart! Det var jättekul. Hästen är jättebra och jag tror han har framtiden för sig, sa Bo Rydgren.