REVANSCHEN

Uppdaterad 2013-06-24 | Publicerad 2013-06-23

I Elitloppet blev han utslagen i försöket och ifrågasattes av travpubliken.

Under söndagen satte Shaq Is Back tvivlarna på plats och vann gulddivisionen på Kalmartravet.

– Nu har han funnit sig själv efter många problem, sa tränaren Daniel Redén efter loppet.

Sexårige Shaq Is Back blev utslagen i försöket i Elitloppet i slutet av maj. Hästen sprang 1.10,9 men det räckte inte till final och efter loppet var delar av travfansen skeptiska till hästens deltagande i Elitloppet. I loppet efter, då han kom trea i Jämtlands Stora Pris i Östersund, gick hästen bra men under söndagen var han på topp då han lekte hem Kalmarsundspokalen och 150 000 kronor. Daniel Redén körde sin häst direkt till ledningen och då värste motståndarna Friction och Marshland galopperade var han ensam på banan. Över upploppet lämnade Redén sina motståndare och vann på 1.10,5 med sex längder. En förkrossande segermarginal, och efter loppet var tränaren lyrisk.

– Nu fick han sätta dem på plats, han har en bra skalle. Jag fick sitta och finåka och han gör det så enkelt. Jag hade allting kvar och han slappnade av lite och det gjorde han med all rätt. Nu har han funnit sig själv efter många problem, sa Daniel Redén.

”Är begåvad”

Efter loppet agerade hästen som en världsstjärna och tog emot publikens jubel. Eskil Hellberg, expert i TV4, var imponerad av hästens uppträdande.

– Det är inte många hästar som kan stå så där still efter ett lopp, han är begåvad, sa Eskil Hellberg.