Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Tekla, Tea

Fyrand om succén: ”Är ett jäkla tryck”

Uppdaterad 2012-02-23 | Publicerad 2012-02-20

Fem dagar till V75.

Då är alla restauranger på Solvalla fullbokade.

– Det har varit ett jäkligt bra tryck, det är trevligt, säger Solvallas chef Tore Fyrand till Trav365.

På lördag är det dags för årets första finalomgång på V75. Solvalla arrangerar tävlingarna och travbanechefen, Tore Fyrand, är mycket nöjd med den sportsliga kvalitén.

– När det är de första finalerna brukar klassen inte vara den bästa, men jag tycker vi har fått ihop fina finallopp. Gulddivisionen blir det mycket snack om där vinterns häst, Quarcio du Chene, möter flera intressanta hästar. Finalen av silverdivisionen är nog det mest intressanta loppet sett till spelet och sporten, säger Fyrand.

”Besviken”

Travbanechefen är dock missnöjd med en detalj: Stoeliten som enbart lockade sju hästar – trots 200 000 kronor i förstapris.

– Det är jag besviken på. Jag hade hoppats på minst tio hästar men det viktiga nu är de som startar och vi hoppas på ett fint lopp.

Hur har intresset för restaurangplatser varit?

– Det har varit ett jäkligt bra tryck och det är trevligt. Det har varit en bra vinter med mer publik på våra tävlingar och det är bra. Vi märker att det är fler som beställer bord på restaurangerna.

Fyrand fortsätter:

– Det är fullt på festvåningen och kongressen men det finns några bord kvar på Valla Krog. Vill man ha plats inne får man skynda på, det tar slut fort.

Varför tror du det är så stort intresse för era tävlingar?

– För det första är finalomgångar alltid spännande. För det andra har vi märkt under det sista halvåret att folk vill ha det komfortabelt med god mat och så vidare. Sen är det lönehelg så det stämmer på många punkter, säger Tore Fyrand.