Smalt påsklamm på under 500 kcal
Uppdaterad 2015-08-31 | Publicerad 2015-03-30
Vet du inte vad du ska bjuda på? Testa nytt smarrigt recept med rotsaker
Lammstek med ugnsbakade rotsaker och skysås
4 portioner, 493 kcal/portion
lammstek utan ben 600 g
4 vitlöksklyftor
1 tsk salt
2 krm peppar
2 msk vetemjöl
3 dl vatten
1 dl rött matlagningsvin
2 msk matlagningsgrädde
100 g rotselleri
125 g palsternacka
400 g morötter
600 g potatis
400 g rödlök
1 röd paprika
1 msk margarin
1 tsk timjan
150 g frisésallad
Vill du ha fler tips och råd på hur du ska äta för att gå ner i vikt?
Allt detta får du som medlem
Gör såhär:
1. Skär 3-4 snitt i steken och peta in hela, skalade vitlöksklyftor.
2. Gnid sedan in steken med salt och peppar, och sätt in köttermometern så att röret hamnar i mitten (hela röret ska in). Lägg steken i en ugnsfast form i 175 grader.
3. När termometern visar 72 grader är köttet rosa och och vid 75 grader är det nästan genomstekt. Lägg köttet i aluminiumfolie och låt vila så i 15 minuter. Skär det därefter i tunna skivor.
Så gör du såsen:
Vispa ur formen som steken har legat i med 3 dl vatten. Sila och häll upp skyn i en kastrull. Blanda mjölet med lite kallat vatten och tillsätt det till skyn, samtidigt som du vispar. Tillsätt även rödvin och kaffegrädde, och låt koka i 6 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Så går du de ugnsbakade rotfrukterna:
Skala och dela rotfrukterna och paprikan i bitar. Bred ut dem i en långpanna och tillsätt margarin, salt och timjan och stek i 225 grader i 30-40 minuter. Servera med friséesallad.
Så tycker medlemmarna själva om Viktklubb