Gott, gott i GI-gott
Uppdaterad 2013-10-30 | Publicerad 2013-09-01
Nu kan du äta GI-inspirerat i Viktklubb!
Över hundra nya GI-recept signerade Ulrika Davidsson ligger nu i vår receptdatabas, speciellt framtagna för dig som vill gå ner i vikt.
Grunden i recepten är kött, fisk, skaldjur, ägg, mjölkprodukter och grönsaker. Vanlig pasta och ris har bytts ut mot fullkornspasta, quinoa och andra varianter med lågt GI-värde.
Allt socker och snabba kolhydrater har utesluts.
Bakom recepten står kostrådgivaren och kokboksförfattaren Ulrika Davidsson som för Viktklubbs räkning sett till att recepten utöver ett lågt GI-värde, även håller nere på kalorierna.
Börja botanisera bland godsakerna på en gång, så hittar du säkert flera blivande favoriter.
Glykemiskt Index (GI)
Alla livsmedel har ett GI-värde. Det är ett mått på hur mycket de påverkar ditt blodsocker. Livsmedel med högt GI-värde gör att ditt blodsocker stiger snabbt, medan mat med lågt GI-värde ger ett lägre och stabilare värde.