Chicken and waffles – friterad kyckling på våffla
Friterad kyckling och våfflor – eller som det heter i USA ”chicken and waffles”. Här är recept på riktig soul food från södern i USA. Friterade kycklingbitar på våffla toppad med smält smör, honung eller lönnsirap. Perfekt till brunchen eller som en god lunch.
Chicken and waffles
Kyckling
- 600 g kycklinginnerfilé
- 2 ägg
- 1 dl filmjölk
- 0.5 tsk chilipulver
- 1 msk paprikapulver
- 1 citron, ekologisk
- 2 vitlöksklyftor
Panering
- 2.5 dl ströbröd
- 2.5 dl cornflakes
Fritering
- olja
Våfflor
- smör, till våffeljärnet
- 2 stora ägg
- 4 msk smör, smält och osaltat
- 3.5 dl mjölk
- 1 tsk salt
- 1 msk bakpulver
- 2 tsk socker
- 4.5 dl mjöl
Servera med
- honung, eller lönnsirap
- smör, smält
Gör så här
Varianter på våfflor
- Matiga våfflor – med rom och rödlök – våfflor med grädde och sylt – visst är det gott, men det finns fler sätt. Fira våffeldagen med en hel våffelmiddag - romvåffla med rödlök
- Våffla med skagenröra – toppa våfflorna med klassisk skagenröra så får du en god och mer mättande måltid.
- Kardemummavåfflor –toppa med lättvispad grädde och färska hallon - och njut.
- Frasvåfflor med ljummen kolakräm – testa något nytt till våffeldagen och servera dem med knappt tinade bär och ljummen kolakräm.
- Våfflor med bär och vispad grädde – enkelt och magiskt gott. Blir lite festligare och smakar lite friskare än med den vanliga söta sylten.