Hoppa till innehållAftonbladet

Idag Smörgåstårtans dag, imorgon Ostkakans dag

Adventsbuffé från hela världen

Uppdaterad 2018-12-14 | Publicerad 2002-11-25

8 läckra rätter före eller efter glöggen

Jon Hansson har lagat den läckra adventsbuffén.

 Redan de gamla grekerna tyckte att det kunde räcka med en eller två koppar glögg. Så du behöver inte skämmas om du efter en stund på glöggfesten hellre vill ha en öl eller en kopp kaffe.

Vi har tagit fasta på det och ställt upp en buffé som inte är tänkt att ätas till glöggen.

Den har vi redan svept när det är dags att hugga in.

Glögg är sött, glögg är smakrikt till tusen. Och smaken hänger kvar länge.

När det gäller valet av mat kan man vara med eller emot. Antingen följa glöggen och använda söta, kryddiga rätter som inlagd sill eller fruktiga salsor.

Eller bryta av med andra kryddor som chili, vitlök, örter och sälta.

En frontalkrock i all vänlighet.

Öl eller vatten passar bra till.

Glögg är en veritabel vinmördare.

Men framme vid kaffet ger vi upp för kung Glögg och serverar en riktigt julkryddig kaka.

Jon Hansson

Följ ämnen i artikeln