Han vann Tinas tävling!
Uppdaterad 2018-07-13 | Publicerad 2007-09-07
Grattis, hur känns det?
- Det är väldigt roligt och hedrande att vinna tävlingen. Kul att så många sett mitt program och tyckt om det.
Varför valde du just fransk löksoppa som maträtt i ditt program?
- Det var det som blev bäst i bild. Vi filmade egentligen fler rätter, bland annat en taco-grej med salsa och guacamole – men det blev värdelöst som tv. Däremot blev det gott!
Du har fått hjälp med filmen, eller hur?
- Ja, min kompis Kristoffer Gustavsson har hållit i kameran och hjälpt till med klippning och idéer.
Hur mycket kock är du egentligen?
- 100 procent. Jag är utbildad kock, och har jobbat i krogbranschen i rätt många år. Numera är jag ansvarig för köket på en friskola, och lagar mat till barn mellan 6 och 15 år.
Har du gjort mat-TV förut?
- Nej, det här var premiär. Det var min mamma som tipsade om tävlingen. Hon är min största inspirationskälla när det gäller matlagning.
- Jag har faktiskt inte vågat titta på filmen sedan vi la upp den, men mamma har ringt ibland och rapporterat att många har tittat på den och röstat.
Vad var svårast?
- Egentligen inte själva filmandet, mera tankearbetet före och efter. Att komma på vad som ser vettigt ut i bild, och så klippningen efteråt. Vi filmade i två dagar och hade 16 timmar film från början!
Gav det mersmak?
- Ja, det gjorde det. Även om det kändes lite obekvämt framför kameran, och lite för pinsamt att titta på filmen efteråt. Men det var väldigt roligt! Blir det fler tävlingar så kommer jag säkert att försöka igen.
Se Jesper Värns