Hoppa till innehållAftonbladet

Imorgon Chokladens dag

Bangbang ji si

Bangbang ji si

Bangbang ji si – kycklingrätten med fräsch sallad och mycket smak med rostade sesamfrön och nymalen sichauanpeppar.

Recepten kommer från restaurang Surfers, Stockholm.

Bangbang ji si

  • Pocherad kyckling

  • 3 dl kinesisk ljus soja
  • 400 g kycklingbröst, kan ersättas med tofu
  • Bangbangsåsen

  • 1 tsk rostad mald sichuanpeppar
  • 2 msk vatten
  • 2 msk socker
  • 2.5 msk kinesisk ljus soja
  • 0.5 msk sesamolja
  • 0.5 msk chingqiangvinäger
  • 8 msk tahini (sesampasta)
  • Bangbangsalladen

  • 1 tsk rostad mald sichuanpeppar
  • 2 msk rostade sesamfrön
  • 4 salladslökar
  • 0.25 gurka

Gör så här