Biffen smakar bäst med bärs
Nytt och gott till det grillade
Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-06-04
Vid grillen sitter alltid en svalkande öl bäst.
Det tycker i alla fall ölexperten Göran Winbergh, och tipsar om åtta glödheta nyheter till spettet, scampin och biffen.
Primátor
Tjeckien
11515, 10,30 kr, 33 cl, 5,0 %
Humletät och maltfyllig med inslag av gräddkola och knaprig sockerkaks-botten. Till blodiga biffen.
Monkey Wrench
England
1583, 22,30 kr, 50 cl, 5,3 %
Mjukt maltig med komplexa nyanser – körsbärssylt, choklad, hallonkola och lakrits. Till smakrika lammet.
Mariestads Prima Lager
Spendrups
1389, 14,90 kr, 33 cl, 5,1 %
Blommigt humlekryddig och torrt maltig med friskt syrliga stråk av vildäpplen. Till välmarinerade spjället.
Gösser
Österrike
11205, 10,10 kr, 33 cl, 5,2 %
Lagerklassikern är tillbaka: Torr och piggt sädig, ren med friska citrusstänk.
Till mjälla fisken och kycklingspettet.
Zeunerts Ale
Kopparbergs
1553, 15,50 kr, 50 cl, 4,8 %
Oborstat fruktig och humlerik, mörk brödsmak med inslag aprikos och kolaknäck. Till välkryddade karrén.
Wisby Weisse
Gotlands Bryggeri
1564, 20,60 kr, 50 cl, 5,2 %
Mild syra och fin örtbeska med toner av kryddnejlika, russin, banan och citrus. Till heta asiaten och texmexen.
Coopers Best Extra Stout
Australien
11271, 16,40 kr, 35,5 cl, 6,3 %
Torr och lite rökigt rostad smak med klanger av mörk kakao, tång och anis. Till skaldjuren och musslorna.
Småland Mellanöl
Åbro
11257, 10,50 kr, 50 cl, 4,5 %
Smakar gammaldags mellis: Dovt maltig, mjukt vörtig med viss metallklang. Till kryddkorven och burgarna.