Bandpasta med färska musslor
Tagliolini con le cozze
Uppdaterad 2019-04-12 | Publicerad 2012-08-02
Bandpasta med färska musslor är en italiensk klassiker.
Med fänkål och ruccola blir rätten lite extra fräsch, snygg och välsmakande.
Ingredienser för fyra personer
Gör så här:
1. Borsta eller skrapa musslorna rena under rinnande kallt vatten. Kontrollera att alla musslor är stängda. De musslor som är öppna knackas försiktigt mot köksbänken, och de som då inte sluter sig kastas.
2. Lägg musslorna i en kastrull med vatten, vin, persiljestjälkar, vitlök och peppar. Lägg på ett lock och låt allt sjuda på svag värme i ca 3-5 minuter. Häll försiktigt av musselvattnet i ett durkslag. Ta musslorna ur sitt skal och ställ dem åt sidan.
3. Häll olivolja i en stor stekpanna. Tillsätt vitlök och peperoncino och fräs dem försiktigt tills de är lätt brynta. Lägg i rucola, fänkål, lite salt och peppar, rör om och låt alltsammans fräsa i 2-3 minuter. Ställ pannan åt sidan och lägg sedan i musslorna. Ta upp peperoncinon som kastas.
4. Koka tagliolinin ”al dente” i rikligt med lättsaltat vatten, enligt anvisningen på förpackningen. Häll av vattnet i ett durkslag. Häll över pastan i pannan med musslor. Rör försiktigt om och värm snabbt upp alltsammans. Smaka av med salt och peppar.
5. Servera genast i djupa tallrikar. Strö över lite persilja.
Smaklig måltid!
Paoli Roberto