Hoppa till innehållAftonbladet

Imorgon Chokladens dag

Här är vårens vinnande viner

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-04-29

15 succéer under 100 kr

Njut av vårsolen och de långa kvällarna i sällskap av familje och vänner - och ett riktigt prisvärt vin.

Här är vårens 15 succéviner. Och alla under hundralappen.

– Samtliga viner håller riktigt hög klass, säger experten Ulrika Karlsson.

Till picknicken, buffén eller grillfesten. Aftonbladets vinexperter Ulrika Karlsson och Camilla Settlin bjuder på 15 riktiga toppviner. Inga konstigheter – bara klass.

– Du får mycket vin för pengarna. Samtliga viner håller riktigt hög klass, säger Ulrika Karlsson.

Dessa viner är nya eller bubblare som blivit succéer den senaste tiden.Men nu när värmen smyger på så gäller det att hålla dryckerna svalt. Även de röda.

– Vinerna värms snabbt upp, så använd en kylväska, säger Ulrika Karlsson.

– Ett annat tips är att linda in vinflaskan i en sval handduk, då håller det en bra temperatur under hela middagen, säger hon.

Dricker vi för varma röda viner?

– Ja, och de blir lätt jolmiga i smaken. Så kyl ner även de röda.

På lördag släpper Systembolaget sommarens nya roséviner. En dryck som har blivit omåttligt populär de senaste åren.

– Folk har insett att det faktiskt kan vara hur gott som helst både med och utan mat. Dessutom har utbudet blivit godare och intressantare, säger Camilla Settlin.

Viktigt även här att servera rosévinerna välkylda, 6–10 grader.