Hoppa till innehållAftonbladet

Imorgon Chokladens dag

Tunnskuren julskinka med picklade rödbetor, friterad grönkål och äpple

Tunnskuren julskinka med picklade rödbetor friterad grönkål och äpple.

Julskinka med friterad grönkål – ”En nätt rätt där grönkålen ger lite krispighet. Du ska inte bli proppmätt. Det ska vara behagligt att äta”, säger Årets kock Ludwig Tjörnemo.

Tunnskuren julskinka med picklade rödbetor friterad grönkål och äpple 

  • Ingredienser

  • olja
  • 1 rött äpple
  • 1 silverlök
  • 1 grönkålsblad, stort
  • 1 rödbeta
  • 12 skivor julskinka, tunt skuren
  • Picklingslag

  • 10 nejlikor
  • 0.5 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 0.5 dl ättika
  • Senapskräm

  • salt
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 5 msk rapsolja
  • 2 msk senap, av din favorit
  • 1 ägg

Gör så här

<div data-tipser-pid="5f10385b9c4ead0001f587ee" data-tipser-view="compact"></div>

Följ ämnen i artikeln