Tunnskuren julskinka med picklade rödbetor, friterad grönkål och äpple
Julskinka med friterad grönkål – ”En nätt rätt där grönkålen ger lite krispighet. Du ska inte bli proppmätt. Det ska vara behagligt att äta”, säger Årets kock Ludwig Tjörnemo.
Tunnskuren julskinka med picklade rödbetor friterad grönkål och äpple
Ingredienser
- olja
- 1 rött äpple
- 1 silverlök
- 1 grönkålsblad, stort
- 1 rödbeta
- 12 skivor julskinka, tunt skuren
Picklingslag
- 10 nejlikor
- 0.5 dl vatten
- 1 dl socker
- 0.5 dl ättika
Senapskräm
- salt
- 1 msk vitvinsvinäger
- 5 msk rapsolja
- 2 msk senap, av din favorit
- 1 ägg
Gör så här
<div data-tipser-pid="5f10385b9c4ead0001f587ee" data-tipser-view="compact"></div>