Hoppa till innehållAftonbladet

Imorgon Chokladens dag

Rostade grönsaker i miso

Rostade grönsaker

Rostade grönsaker i miso – miso behöver inte nödvändigtvis användas enbart i asiatiska rätter, utan sätter en kul twist på svenska råvaror också! Ger en underbar smak fylld av umami, och kompletterar den söta smaken av rotfrukterna.

Rostade grönsaker i miso

  • Rostade grönsaker

  • 2 kvist rosmarin färsk
  • 1 gul lök
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 kg blandade grönsaker och rotfrukter, till exempel små tomater, morötter, potatis och rödbetor
  • Misosås

  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk sojasås
  • 2 msk risvinäger
  • 2 msk lönnsirap
  • 2 msk röd misosås

Gör så här

Följ ämnen i artikeln