Hoppa till innehållAftonbladet

Idag Smörgåstårtans dag, imorgon Ostkakans dag

Fint kött till valborg

Av pedagogiskt nit har vi låtit snöret sitta kvar på biffen. Du tar givetvis bort det innan du serverar.

Vi dammar av en 60-talare lagom till valborg.

(Har du ingen tåt så lägg köttbitarna direkt i buljongen bland grönsakerna. Det blir förvisso inte biff i snöre men gott ändå.)

Biff i snöre

  • Ingredienser

  • kökssnöre
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 800 g djupfrysta soppgrönsaker
  • 600 g rostbiff, eller oxfilé
  • Såsen

  • salt och peppar
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vinäger
  • 1 msk fransk senap
  • 2 msk gräslök, hackad
  • 1 msk timjan, hackad
  • 1 msk persilja, hackad
  • 1 ägg, hårdkokt
  • 2 sardeller

Gör så här

Gott att dricka till

En lång vinter har rasat ut. Vi är värda ett extra gott rödvin:

Saint-Amour Pellerin 2000 (5273) Frankrike, 85 kronor.

Jon Hansson

Följ ämnen i artikeln