Vegetarisk bolognese
Vegetarisk bolognese – att göra klassikern köttfärsås med spaghetti till en vegetarisk variant är väldigt enkelt. Byt bara ut köttfärsen mot ett av alla goda vegetariska alternativ som finns.
Vegetarisk bolognese
Ingredienser
- salt och svartpeppar
- 1 tsk timjan, torkad
- 1 tsk oregano, torkad
- 0.5 msk lökpulver
- 2 buljongtärningar
- 2 dl matlagningsvin, rött
- 1 msk balsamvinäger
- 2 msk tomatpuré
- 400 g krossade tomater
- 400 g vegetarisk färs
- 1 msk rapsolja
- 100 g rotselleri
- 2 morötter
- 2 vitlöksklyftor
- 1 lök, gul
- 4 portioner pasta, spaghetti eller tagliatelle
Servera med
- riven parmesanost
Gör så här
Tio i topp vardag
- Spagetti med köttfärssås (1)
- Pastarätter (4)
- Kyckling med tillbehör (2)
- Fisk (3)
- Soppor (5)
- Köttbullar med tillbehör (9)
- Korv stroganoff (6)
- Lax (10)
- Vegetariskt (7)
- Korv med tillbehör (8)
Svenskarnas populäraste maträtter
- Uppgifterna i Food & Friends ”Matrapport 2020” bygger på svar från 1 025 personer, ett representativt urval i åldern 15–74 år. De utfrågades om sin matvanor och tankar om mat i maj i år.
- Förra årets placering inom parentes.