Hoppa till innehållAftonbladet

Idag Ostkakans dag

Vad gjorde vi för fel med laxen?

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-08-17

Hej Tina!

Provade din annorlunda och spännande rätt lax på björkträ. Smaken var helt underbar, men vår fråga är vad vi gjorde för fel då det tog nästan en hel timme för laxen att bli färdig.

Bör man använda en grill med lock, och hur långt ska vedträet vara i förhållande till fisken?

Tack för alla trevliga och goda ideer du delger oss.

Med vänliga hälsningar

Kristina i Hedemora

Svar:

Hej Kristina, visst är den god! Men en timme är på tok för länge. Lock är ett måste, så all röksmak stannar kvar och så att det går fortare. Jag har kört stora bitar hemma och de brukar ta ca 20 minuter. Då blir de perfekt rosa i mitten.

Försök att ha ett vedträ som är lika långt som laxen,det behöver inte vara lika brett, men det förenklar vid servering.