Snabba rätten – gjord på midsommarrester
Uppdaterad 2019-11-18 | Publicerad 2016-06-27
Kasta inte sillen – så gör du en god omelett med matjesill
Ta reda på resterna efter midsommar-festen.
Här är ett recept på omelett med matjesill.
– En snabb sommarlunch på midsommarrester som smakar sommar, säger matbloggaren Birgitta Nilsson.
Har du potatis och matjessill över efter helgens midsommarfestligheter? Kasta inte bort det utan passa på att ta reda på resterna genom att svänga ihop en matjesomelett.
– Det här är en snabb sommarlunch på midsommarrester som smakar sommar. Det som är bra med rätten är just att det är rester och att man inte behöver stå vid spisen allt för länge i sommarvärmen för att få ihop en lunch, tipsar matbloggaren Birgitta Nilsson som ligger bakom receptet.
Här under hittar du receptet.
Matjesomelett
Det här behöver du för 2 portioner
ca 4 kokta potatisar, skivade
3 ägg
0,5 dl mjölk
Salt
Peppar
0,5 röd lök, finhackad
Matjessill, tärnad
Gräslök, hackad
Gör så här
Stek potatisen lätt i stekpanna
Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar
Häll äggsmeten över potatisen, lyft kanten så lös smet rinner ner och stelnar
Blanda matjessill, rödlök och gräslök
Dela omeletten på hälften
Lägg upp på tallrik och fördela matjessillröran på.