Röd linssoppa med pyttrester
Röd linssoppa med pyttrester – en nyttig och smakrik soppa som snabbt blir hela familjens favorit. Toppa med resterna från gårdagens pyttipanna och gör den extra matig och rejäl.
- Tips – så får du barnen att äta soppa! Våra barn dricker hellre soppa i mugg. De föredrar mixad, slät soppa framför bitar och de toppar gärna med brödkrutonger och rostad lök. Späd soppan med lite extra kokosgrädde om dina barn tycker soppan är stark.
Recept från boken ”Nyfiken grönare” av Cecilia Blankens och Kristin Johansson. Åsa Dahlgren (foto). Norstedts.
Röd linssoppa med pyttrester
Ingredienser
- 2 dl kokosgrädde
- salt och peppar
- 1 l vatten, eller efter önskad konsistens
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 400 g krossade tomater
- lite chili, till exempel chiliflakes
- malen gurkmeja
- curry
- 2 dl röda linser, torkade
- olja
- 3 vitlöksklyfta
- 1 gul lök
- 1 bit ingefära
- 200 g rotfrukter
Till servering
- rester från ugnspyttipanna