Kokt hummer – enkelt och gott med äppelkräm
Hummer med äppelkräm – avskalat och enkelt med tydliga smaker. Man ska inte krångla till mat smakmässigt – här får hummern smak av äpplet och pepparroten och fänkålen – det smakar som det låter, tipsar kocken Markus Aujalay.
Hummer med äppelkräm
Ingredienser
- salt och svartpeppar
- 2 msk olivolja
- 2 kokt hummer
Äppelkräm
- salt och peppar
- 3 msk majonäs, god (gärna hemmagjord)
- 2 msk strösocker
- 1 citron, saften
- 2 grönt äpple
Fänkålssallad
- 3 msk citron, saften
- 3 msk olivolja
- 6 rädisa, tunt skivad
- 0.5 grönt äpple, tunt skivad
- 1 ask kryddkrasse
- 1 kruka dill, plockad
- 1 bit pepparrot, skuren i tunna strimlor
- 1 st fänkål, (liten) tunt skivad