Soppmiddag? Testa falsk bouillabaisse
Uppdaterad 2018-07-12 | Publicerad 2016-04-28
Torsdagar är soppdagar och här tipsar vi om en fisksoppa modell enklare.
Går självklart att lyxa till för den som vill.
Aftonbladet Mat ochEn fisksoppa är aldrig fel och varför inte testa att göra denna falska bouillabaisse. Receptet är hämtat ur marsnumret av Aftonbladet Mat&Vin och är signerat Johan Gunnarsson.
Hoppas det smakar.
Gör så här:
1. Skala och grovhacka lökarna, skala och pressa vitlöksklyftorna. Skala morötterna och slanta upp dem i cirka fem milimeter tjocka skivor. Gör likadant med palsternackan, de större skivorna kan du dessutom dela på mitten. Runda av förberedelserna med att skala och skära upp potatisarna i små tärningar.
2. Hetta upp oljan i en stor gryta. Fräs lök, vitlök, morötter, palsternacka och potatis några minuter. Rör runt så att inget fastnar i botten. Späd med vatten och passerade tomater och tillsätt två tärningar fiskbuljong. Krydda med chilipulver. Koka upp och låt puttra i 15 minuter.
3. Under tiden, dela fiskfiléerna i mindre bitar, cirka tre centimeter stora. När grytan har puttrat 15 minuter, tillsätt fisken och låt bitarna puttra med i grytan 5–6 minuter.
4. Tillsätt grädde och basilika och smaka av med salt. Låt grytan koka upp på nytt och ta den sedan av värmen.