Hoppa till innehållAftonbladet

Imorgon Chokladens dag

Ägg Florentine

Florentine

Ägg Florentine – ett klassiskt pocherat ägg täckt med en härlig ostsås gjord på lagrad ost ovanpå bröd. Servera med spenat och knaperstekt bacon.

Ägg Florentine

  • Pocherade ägg

  • 1 tsk salt
  • 1 tsk ättika 10% dunk
  • 1 l vatten
  • 4 ägg, ekologiska
  • Spenat

  • muskot, eventuellt
  • salt och peppar
  • 1 msk smör
  • 300 g bladspenat, fryst går bra
  • Ostsås

  • cayennepeppar
  • salt och peppar
  • 1 dl riven ost, lagrad
  • 3 dl mjölk
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk smör
  • Till servering

  • 4 skivor bacon, knaperstekt
  • 4 skivor lantbröd

Gör så här

Följ ämnen i artikeln