Hoppa till innehållAftonbladet

Imorgon Chokladens dag

Kantarellpaj med västerbottensost

Kantarellpaj

Kantarellpaj – fyll pajen med gyllenstekta kantareller, smakrik västerbottensost och lök. Vill du så byt ut västerbottensosten mot fårost, det blir jättegott. Servera gärna med en fräsch sallad.

Kantarellpaj

  • Pajskal

  • 2 msk kallt vatten
  • 150 g smör
  • 0.5 tsk salt
  • 3.5 dl vetemjöl
  • Fyllning

  • 150 g västerbottensost
  • 1 krm svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • 1 tsk soja
  • 2 msk smör
  • 1 lök, gul
  • 2 l kantareller
  • Äggstanning

  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 0.5 tsk paprikapulver
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 ägg
  • Till servering

  • 4 kvistar timjan

Gör så här

<div data-tipser-pid="5f1038599c4ead0001f5812b" data-tipser-view="compact"></div>

Följ ämnen i artikeln