Hoppa till innehållAftonbladet

Imorgon Chokladens dag

Sallad på kokta havskräftor

Bjud på en krispig sallad med ljumma havskräftor på sommarens bufféer

Enligt superkocken Thomas Sjögren är havskräftor som bäst när de är ljumna.

Här serveras stjärtarna på en krispig sallad med råhyvlade primörer och en parmesandressing med sting i.

Sommarmat när den är som bäst!

Recept av Thomas Sjögren.

Sallad på kokta havskräftor, råhyvlade primörer, bladsallad & parmesandressing

  • Havskräfta

  • 500 g salt
  • 5 l vatten
  • 20 havskräftor
  • Sallad

  • olivolja
  • tomat
  • zucchini
  • grön sparris
  • morötter
  • 2 huvudsallad
  • Parmesandressing

  • svartpeppar
  • torkad chili
  • 2 dl matolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 ägg
  • 50 g parmesan

Gör så här

Ljumma havskräftor på en krispig salladsbädd med parmesandressing.

Följ ämnen i artikeln