Stekta dumplings med kyckling
Stekta dumplings med kyckling. När man gör dumplingar kan man inte bara variera fyllningen, man kan även välja olika sorters deg.
– Wontondegen innehåller ägg och den använder jag gärna när knytena ska kokas eller ångkokas. Gyozadegen är utan ägg och jag tycker den blir godast när man steker den, säger Wichudaporn Chaiyasaeng.
Recept ur Thai! På 30 minuter av Wichudaporn Chaiyasaeng.
Stekta dumplingar med kyckling
Ingredienser
- 8 msk rapsolja
- 0.5 färsk koriander
- 0.5 dl kallt vatten
- 1 msk majsstärkelse
- 300 g dumplingdegplattor, ”gyoza skin”, runda 10 cm
Fyllning
- 1 krm salt
- 1 krm vitpeppar, nymald
- 1 krm strösocker
- 1 ägg
- 1 msk majsstärkelse
- 1 msk sesamolja
- 1 msk ostronsås
- 2 msk svampsoja, "mushroom soy sauce"
- 1 msk ingefära, finhackad
- 0.5 färsk koriander
- 550 g kycklingfärs
Chilidippsås
- 1 krm salt
- 2 msk strösocker
- 1 msk rostade sesamfrön
- 2 msk ostronsås
- 2 msk svampsoja, ”mushroom soy sauce”
- 1 msk tomatpuré
- 0.5 dl vatten
- 1 dl chilisås, stark, ”sriracha sauce”